Kezdőlap
Idegenvezetés „MÁSKÉPP” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. október 16.
Együtt kalandozunk! címmel akadálymentesített kulturális programot szervezett csütörtökön a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A szemléletformáló, érzékenyítő rendezvényen a fogyatékkal élők és a többségi társadalom tagjai közösen sétáltak Székesfehérvár Belvárosában, ahol az ismeretek bővítése mellett játékos feladatok is várták a kalandozókat.

 

 

A fehérvári jogrend, a hazáért harcoló hős katonák, a történelmi Belváros neves épületei és Kati néni szobránál a fehérváriak mindennapjai is szóba kerültek az Idegenvezetés MÁSKÉPP szemléletformáló programon csütörtökön. A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány az „Esély-Egyenlőség” című projekt keretében megvalósult programon közösen vettek részt látás- és hallássérültek, értelmi fogyatékossággal élők és a többségi társadalom tagjai, akik között szép számmal ott voltak a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákjai is.

Az integrált kulturális program legfőbb célja a helyi identitás erősítése és a közös élmények szerzése – mondta el a megnyitón Braun Katalin, a program koordinátora. A sétákkal mindenkit megszólítanak, ezzel elősegítve a közös élményeken keresztüli be- és elfogadást.

Molnár Tamás civil tanácsnok köszöntőjében fontosnak nevezte, hogy ez a program a civil szervezetek kérésére jött létre. Olyan események kapnak benne helyet, amelyek a közös élményekkel elősegíti az érzékenyítést, az elfogadást.

A köszöntőket követően Csanádi Roland egy jelnyelvi tolmács segítségével mesélt életéről, kihívásairól, és hozta közelebb a jelenlévőkhöz a mindennapjait, majd Krutzler Gergő tangóharmonikával színesítette az eseményt. A résztvevők három csoportban indultak el ezt követően a belvárosi túrára, ahol az ismeretek bővítése mellett játékos feladatok is várták a kalandozókat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >