Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow CSAK ÖKOSAN!
CSAK ÖKOSAN! Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs-Molnár Diána   
2020. október 19.
A diákok és az intézmény dolgozói is részt vettek a múlt héten a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetén. A kilencedikesek különleges fafajtákat ismerhettek meg, volt aki használt ruhákból varrt maszkot, készült madáretető és a tanulók a fenntarthatóságról is tanítottak egymásnak egy s mást.

 

 

Nemcsak a diákok, hanem szinte mindenki részt vett azokon a programokon, amelyeket a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola szervezett a 2020. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahéten. A kilencedikesek különleges fafajtákat ismerhettek meg a Sóstó Természetvédelmi Területen, az egyik oktató az iskola összes dolgozója számára már nem használt ruhákból varrt mosható maszkokat, de készült madáretető és egy új mogyorófával is gazdagodott az iskola Energiaparkja. 

A központi fűtés- és gázhálózat rendszerszerelő osztály tanulói azt mutatták be a festő osztálynak, hogyan lehet a fűtési szezon elején légteleníteni a radiátorokat, valamint a WC-tartály takarékosabb használatának lehetőségeit is ismertették. 

A kőműves-festő osztály diákjai pedig Székesfehérvár zegzugos, titkos udvarait, tereit „az iparos szemével” nézték végig, de akadt olyan osztály is, ahol a gyerekek kis időre „energiadetektívekké” változtak. Nyomozási területük az erőművek, energiaforrások voltak. Megismerték, elemezték a takarékoskodási lehetőségeket, napkollektorokat és napelemeket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >