Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Évadzáró az Albatrosz Repülő Egyesületnél
Évadzáró az Albatrosz Repülő Egyesületnél Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. október 21.
Évadzáró találkozót tartott az Albatrosz Repülő Egyesület a börgöndi repülőtéren. A hat szakosztály tagsága a délelőtti közgyűlésen hallgatta meg Szilády Dezső évértékelőjét, majd az esemény baráti találkozóval és repüléssel folytatódott.

 

 

A repülés mint sport és a hagyományőrzés mellett a pilótaképzésben, az utánpótlás-nevelésben, a Repülőnap szervezésében idén is kiemelkedően teljesített az Albatrosz Repülő Egyesület. Az 1989-ben alapított civil szervezet több mint hetven fős tagsága tevékenyen vesz részt a repülőtér üzemeltetésben, a repüléshez, valamint a régiós rendezvények szervezéséhez kapcsolódó feladatokban. Bár sok csapadékkal és hideg idővel köszöntött be az ősz az elmúlt héten, a vasárnap repülésre alkalmas időjárással ajándékozta meg az évadzáró tagságot. „Annak ellenére, hogy ez egy nehéz év volt a vírus miatt, az ejtőernyőseink, vitorlázó repülőink, motoros repülőink be tudták hozni az év eleji kiesést. Így bár egy nehéz, de mégis sikeres évről számolhatunk be mind a képzéseink, mind a rendezvényeink tekintetében.” – összegezte röviden a 2020-as évet Szilády Dezső. Az egyesület elnöke hozzátette, a pilóta- és kadétképzés mellett a Repülőnap megszervezése is egy óriási feladat volt egy olyan egyesületnek, ahol mindenki társadalmi munkában látja el feladatát. Fontosnak nevezte, hogy a Honvédelmi Sportszövetség és az Albatrosz Repülő Egyesület együttműködésének köszönhetően, idén első alkalommal szerveztek tábort katonai szakközépiskolások számára. Az ország több pontjáról érkezett húsz kadétnak így lehetősége volt arra, hogy még pályaválasztás előtt, közelebbről megismerkedjen a repüléssel – elméletben és gyakorlatban egyaránt. Szilády Dezső kiemelkedőnek nevezte az idei Repülőnapot, és megköszönte a tagság egész éves munkáját. A jövőt illetően szólt arról, hogy mind az infrastruktúra, mind a regionális, üzleti célú és sportrepülőtér fejlesztések kapcsán folyamatos tárgyalások zajlanak.    

Az értékelést követően a repülő szakosztályok tagjai közül sokan újra a levegőbe emelkedtek, majd a bázison jó hangulatú beszélgetéssel zárták a napot.

Az ÖKK Podcast földi és légi helyszíni tudósításából hamarosan az is kiderül, a közösségi munkára jelentkező középiskolás hogyan válik a repülés szerelemesévé, illetve mi hajtja a több évtizedes tapasztalattal bírót arra, hogy újra megszerezze a szakszolgálati engedélyét, és a magasba repüljön. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >