Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Magyar Requiem
Magyar Requiem Nyomtatás E-mail
Írta: Czirbus-Varga Andrea   
2020. október 29.
- Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar immár hagyományos hangversenye az emlékezés napján, 2020. november 4-én 19:30 órától kerül sor Székesfehérváron a Szent Imre-templomban.

 

 

A halottak napi koncert műsora: Hindemith: Trauermusik, Daróci Bárdos Tamás: Magyar Requiem, Strauss: Metamorfózisok.

 

A hangverseny szólistái: Kiss Katalin – brácsa, Horváth István – tenor, Alba Regia Vegyeskar (karnagy: Kneifel Imre), Ars Oratoria Kamarakórus (művészeti vezető: Pad Zoltán), Primavera Kórus (karnagy: Horányi Ottilia).

 

Az est dirigense Dinyés Dániel.

 

Jegyár 1900 forint. Jegyek kaphatók a zenekar jegypénztárában, a Vörösmarty Színházban, a Fehérvári Jegyirodában és online a www.arso.hu oldalon.

 

Az est érdekessége: a 2020-as Lánczos-Szekfű ösztöndíjasok között van az eseményen is közreműködő Primavera Vegyeskórus Egyesület, aki a Magyar Requiem kottagrafikájának elkészítésére adott be pályázatot, amely rendkívül igényes és képet ad a kórus eddigi eredményes, gazdag múltjáról valamint bemutatja azt az értékmentést, amit a kórus már évtizedek óta elkezdett és a megvalósítás most egy újabb szakaszához érkezett.
 
Daróczi Bárdos Tamás fehérvári megkeresésre, felkérésre a trilógiát az 1990-es évek közepén írta.Három oratórium, mely több év alatt külön-külön került bemutatásra, majd 2003-ban lemez felvétel is készült az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral. A három oratórium kottaanyaga mindmáig a szerző kéziratában a kórus birtokában van, melynek tagjai szívügyüknek tekintik a mű jövőjét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >