Kezdőlap arrow Belpolitika arrow ROBOTEXPÓ-ra várja az érdeklődőket az Alba Innovár
ROBOTEXPÓ-ra várja az érdeklődőket az Alba Innovár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 28.
A jövő oktatásába, a digitális technológia nyújtotta lehetőségekbe enged széleskörű betekintést a ROBOTEXPÓ, melyet az Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központ szervez október 29-én, a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontban. A konferencia nyilvános, a jelentkezéseket egészen a konferencia napjáig, de akár a helyszínen is fogadják.

 

 

Az országosan is követendő mintát adó Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központ 2017-es megnyitása óta folyamatosan azon dolgozik, hogy bemutassa és megtanítsa a digitális technológiában rejlő lehetőségeket a diákok és a székesfehérvári munkavállalók körében. Az október 29-én, csütörtökön 9.30 és 16.00 óra között a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő robotikai konferencia megszervezésével az Alba Innovár a járvány idején is a jövő megalapozásán dolgozik, és bemutatja a robotika, a programozás, algoritmikus gondolkodás bevezetésének lehetőségeit az oktatásba.

A robokonferencia témái között szerepel például az Alba Innovár gazdaságfejlesztő képzési programja, a Nemzeti Alaptanterv és a digitális világ, a Digitális Tanterem program, a tehetséggondozás robotversenyekkel, továbbá hasznos szoftverek, megoldások használata a digitális oktatáshoz, de megtudhatják a résztvevők azt is, hogy miként lehet tanítani a járvány után? A program során bemutatót tart a Széna Téri Általános Iskola és lesz kerekasztal beszélgetés Hol a robotok helye? címmel.

A szervezők fokozottan ügyelnek a járványvédelmi intézkedések betartására. A résztvevők létszámát 150 főben maximálják, lesz érintésmentes regisztráció, hőkamerás testhőmérséklet-mérés, illetve kötelező a védőmaszk viselése. A helyszíni regisztráció során minden résztvevőnek nyilatkoznia kell egészségügyi állapotáról. A nyilvános eseményre tisztelettel invitálnak minden érdeklődőt.

Jelentkezni lehet a konferencia napjáig a www.albainnovar.hu/robotexpo-jelentkezes felületen, illetve a rendezvény napján is, a helyszínen.

További információ: 06-70-1977-598; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >