Kezdőlap arrow Kultúra arrow Még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás
Még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 29.
Ezen a héten láthatjuk még a NÉGYEK és A kagán lovasa - avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című kiállításokat Székesfehérváron. Az előbbi október 30-ig, a Pelikán Galériában, az utóbbi október 31-ig, a Csók István Képtárban fogadja a látogatókat.

 

 

A NÉGYEK című képzőművészeti kiállítást szeptember 25-én nyitották meg a Pelikán Galériában Pinke Miklós festő, Rohonczi István szobrász, Szarka Tamás keramikus és Varga Gábor Farkas grafikus alkotásaiból. A különböző művészeti látásmódok és felfogások közös atmoszférába helyezése lehetőséget ad arra, hogy a nézők rálássanak a kortárs művészet egy-egy szeletére. A kiállítás díjmentesen látogatható október 30-ig, péntekig naponta 10 és 18 óra között.

Ugyancsak érdemes felkeresni a Csók István Képtárat, ahol október 31-ig, szombatig tudjuk még megnézni A kagán lovasa – avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című, páratlan kiállítást. A vándortárlat a Debreceni Déri Múzeum és a Szent István Király Múzeum együttműködésében valósult meg. Többek között a Derecske melletti avar temetőből előkerült teljes, lamellás törzspáncél és az avar kori nehézlovas életnagyságú rekonstrukciója mellett egy teljesen felszerelt avar jurtát és valódi fegyverleleteket is láthatunk. A kiállítás péntekig 10–18 óra között, szombaton 9–18 óra között tart nyitva, a felnőtt belépő 700, a kedvezményes pedig 350 forintba kerül.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >