Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Biztonsági intézkedések az önkormányzati temetőkben
Biztonsági intézkedések az önkormányzati temetőkben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Bácskai Gergely   
2020. október 27.
A hétvégi kegyeleti napokon a Városgondnokság az önkormányzati temetőkertekben több intézkedéssel is segíti a temetőlátogatók békés, nyugodt, zavartalan megemlékezését szeretteik sírjánál. Kérik a látogatókat, hogy aki teheti – a várható nagy forgalom miatt – gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel érkezzen a temetőkbe. A rendőrség, a közterület-felügyelet, a temetőellenőri szolgálat és a polgárőrség is fokozott ellenőrzéseket tart a biztonság érdekében.

 

 

Forgalomkorlátozások, biztonsági intézkedések:

- a szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt október 31-én, szombaton és november 1-jén, vasárnap kizárólag 7-11 óra között lehet behajtani gépjárművel a temetőkbe (a mozgásukban korlátozottak vagy az idős, beteg hozzátartozókat szállítók),
- a Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos kisbusz hétvégén 9-17 óra között folyamatosan közlekedik, igazodva a 26-os és 31-es autóbusz járataihoz.


Egyéb intézkedések, hasznos információk:

- nyitva tartás: október 30-ig 7-19 óra között, október 31-én 7-21 óra között, november 1-jén 7-21 óra között, november 2-án 7-19 óra között, november 3-tól február 28-ig 7-17 óra között;
- a Béla úti köztemetőben felállított kopjafánál a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak és elhelyezhetik a kegyelet virágait;
- a virág- és egyéb lopások csökkentésére, illetve a forgalom irányítására a temetőellenőri szolgálat, a Városi Polgárőrség, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, illetve a közterület-felügyelők folyamatos ellenőrzést tartanak a parkolókban és a temetőkben.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a gyalogosok is tartsák be a szabályokat, az autósokat ne akadályozzák a közlekedésben, a gépkocsival közlekedők pedig vigyázzanak a gyalogosan közlekedőkre. A gépjárművekkel a kijelölt, kivilágított parkolókat vegyék igénybe a temetőlátogatások alkalmával, az autókban látható helyen ne hagyjanak értékeket, és az autókat gondosan zárják le. Fontos, hogy az értékeket a temetőkben se hagyja senki őrizetlenül. Ha segítségre van szükség, a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon értesíthetik a bajba kerültek.

A sírhelyek rendbetételéhez kőzúzalékot szállítottak mind a kilenc (Béla úti, Csutora, Hosszú-, Szedreskerti, Fecskeparti, Sóstói rk., Börgöndpusztai, Kisfaludi temető) önkormányzati fenntartású temetőkertbe. Hétvégén a látogatók nyugalma, biztonsága érdekében – az esetleges üzemzavarok elhárításán kívül – a temetőkertekben október 28-tól november 2-ig tilos a vállalkozásszerű munkavégzés.

Felhívják a figyelmet, hogy a temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a Városgondnokság Béla úti temető főbejáratánál lévő Temetőüzemeltetés ügyfélszolgálati irodájában, ügyfélszolgálati időben lehet meghosszabbítani. Fontos tudni, hogy a törvény engedi az üzemeltető részére a meg nem váltott sírhelyek újraértékesítését. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >