Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Keresztesi családhoz került Fehérvár Bölcsője
A Keresztesi családhoz került Fehérvár Bölcsője Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. október 28.
Új lakóra talált „Fehérvár Bölcsője”: januári érkezését követően Keresztesi-Dávid Renáta és Keresztesi Gábor kislánya lehet a ringató tizenharmadik lakója, amelyet a házaspár ünnepélyes keretek között dr. Cser-Palkovics András polgármestertől és Bálesné Elekes Ritától, a SZÉNA Egyesület a Családokért elnökétől vehetett át. A bölcső átadását megelőzően felavatták a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány kezdeményezésére a Hiemer-házra kitűzött székesfehérvári babazászlókat is.

 

 

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány 2011-ben Oberfrank Pál ötlete alapján indította útnak országos, hagyományteremtő kezdeményezését, amelynek keretében a csatlakozó önkormányzatokat, közintézményeket, otthonokat és magánházak tulajdonosait arra buzdítják, hogy tűzzenek ki zászlót épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük. A mozgalmat az idei ősszel újraindították, október 28-ig mintegy 105 önkormányzat tette ki az új életeket és a család értékét hirdető lobogókat.

A SZÉNA Egyesület, a Családokért a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként, a város Önkormányzatával közösen a mai napon a Hiemer-házra tűzte ki a rózsaszín és kék grafikával ellátott zászlókat. Bálesné Elekes Rita, a szervezet elnöke az eseményen elmondta, miért is érezték fontosnak, hogy Székesfehérvár is csatlakozzon a kezdeményezéshez: „Városunk mindig is családbarát volt, amelyet a mozgalmat meghirdető alapítvány 2017-ben szakmai elismerésével jutalmazott is.”

Dr. Cser-Palkovics András a babazászlóknak otthont adó Hiemer-ház és Hetedhét Játékmúzeum szimbolikájáról beszélt. Köszöntőjében elmondta: nagyon fontos, hogy szó essen a családdá válás és a gyermekvállalás örömeiről is: „Azt gondolom, nincs annál szebb és boldogabb pillanat az ember életében, mint amikor megszületik a gyermeke. Ezek a zászlók mindamellett, hogy a családokra és a gyermekvállalásra hívják fel a figyelmet, ezeknek a pillanatoknak állítanak emléket! Mindannak ellenére, hogy Székesfehérváron évente átlagosan 2500-2600 kisded születik, a városvezető bizakodik abban, hogy ez a szám továbbra is emelkedő tendenciát mutat majd, amelyhez egészen biztosan elengedhetetlen a gyermekvállalás pozitív társadalmi megítélése is.

Az eseményen ünnepélyes keretek között átvehette dr. Cser-Palkovics Andrástól, valamint Bálesné Elekes Ritától Fehérvár Bölcsőjét a Keresztesi család, akiknek január első napjaira várt kislánya lehet majd a ringató tizenharmadik lakója.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >