Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ajándékok két keréken
Ajándékok két keréken Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 28.
Újabb intézményt ajándékozott meg két vadonatúj kerékpárral és két rollerrel a Székesfehérvári Városi Polgárőrség egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Ezúttal a Maroshegyi Óvoda kapott közlekedésbiztonsági játékokat, melyeket a gyerekek azonnal ki is próbálták az óvodájuk udvarán a szerdai átadáskor.

 

 

A Székesfehérvári Városi Polgárőrség sikeresen pályázott és nyert csaknem félmillió forintot az Országos Polgárőr Szövetségnél a biztonságos közlekedés népszerűsítésére, új eszközök beszerzésére. Pintér László elnök elmondta, a pénzből azoknak az oktatási–nevelési intézményeknek vásároltak kerékpárokat, rollereket, sisakokat, illetve térd- és könyökvédőket, melyekkel van együttműködési megállapodásuk. Így a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodája és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola után szerdán a Maroshegyi Óvoda kapott új eszközöket.

A Nyuszi és a Szívecske csoportba járó gyerekek máris kipróbálhatták a járgányokat az óvoda udvarán. Az instrukciókat Májer László rendőrszázados, a Székesfehérvári Balesetmegelőzési Bizottság titkára adta, aki számos intézményben és nyári táborban kapott már hasonló feladatokat, hogy megtanítsa a fehérvári gyerekeknek a balesetmentes közlekedést.

A 270 kisgyermeket gondozó Maroshegyi Óvoda nevében Békésiné Kimiti Ágnes igazgató köszönte meg az ajándékokat. Az intézmény udvarán korábban volt egy nagy, még az Ikarus gyár által készített közlekedésbiztonsági pálya, melynek mára csak kis része maradt meg. Mivel a gyerekek igen nagy lelkesedéssel használják, az intézmény tervbe vette a pálya, a lámpák és a táblák felújítását.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >