Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ünnepi megemlékezés és elismerések átadása
Ünnepi megemlékezés és elismerések átadása Nyomtatás E-mail
Írta: Gyimóthy Levente ha.   
2020. október 28.
Negyven hivatásos katona és honvédelmi alkalmazott vehetett át elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából, október 21-én tartott ünnepi állománygyűlésen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állományából.

 

 

A megemlékezésen elhangzott: ma olyan korban élhetünk, amikor hősként gondolhatunk azokra a honfitársainkra, akik utcára vonultak a vágyott szabadságukért és emberi jogaikért, a halaszthatatlan reformok végrehajtásáért.

Az október 21-én megtartott ünnepi állománygyűlésen a Magyar Honvédség parancsnokának nemzeti ünnepünk alkalmából írt levelét is felolvasták. Ahogy Korom Ferenc vezérezredes fogalmazott: mint ’56 hőseinek, úgy számunkra is megadatik az a történelmi lehetőség, hogy 1956 szellemi örököseiként a jelenkor küzdelmeit megvívjuk. Másként ugyan, más eszközökkel, de egy célért: hazánkért, a magyar nemzetért és annak biztonságáért.

Ezért is indította útjára a Magyar Honvédség a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programját, hogy új szemléletű, megreformált honvédelemmel biztosítsa hazánk védelmét, a magyar emberek biztonságát – idézték Korom Ferenc vezérezredes szavait. A Magyar Honvédség parancsnoka levelében megköszönte az állománynak, hogy öregbítik a Honvédség hírnevét, valamint gratulált az elismerésben részesülteknek.

Az ünnepi eseményen Vokla János ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és a Székesfehérvári Helyőrség parancsnoka adta át az elismerésben részesülőknek az emléktárgyakat és okleveleket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >