Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Digitális érzékenyítő program a DENSO-nál
Digitális érzékenyítő program a DENSO-nál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 28.
Minirobotok programozásával, a legkorszerűbb automatizálási technikákkal ismerkednek a DENSO Magyarország Gyártó Kft. munkatársai egy digitális érzékenyítő, oktató program keretében. A projektet az Alba Innovár Digitális Élményközpont közreműködésével dolgozták ki. A következő egy-másfél évben a DENSO valamennyi munkatársát bevonják a kétnapos, alapszintű képzésbe, hogy a megszerzett tapasztalatokat hasznosítsák a munkafolyamatok megértésében, a munkaszervezésben és a hétköznapi életben.

 

 

A folyamatosan zajló oktatást sajtónyilvános eseményen mutatta be a cég vezetése dr. Cser-Palkovics András polgármester és Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője számára.

A DENSO Gyártó Magyarország Kft. 40 ezer euros támogatást nyújtott az Alba Innovárt is működtető Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványnak azzal a céllal, hogy fejlesszen ki a munkavállalók digitális alapkompetenciáját fejlesztő és a digitális technológia iránti érzékenyítő programokat, és segítse az oktatás lebonyolítását. Az Alba Innovár oktatói képezték ki a DENSO trénereit, így a digitális érzékenyítés a vállalat telephelyén, saját szakemberekkel zajlik egy külön erre a célra kialakított robotikai teremben.

A DENSO tréning centerében szeptemberében indították el a digitális érzékenyítés programját azzal a céllal, hogy a munkavállalók megismerhessék a legújabb digitális technológiákat és azok szerepét a digitális gazdaságban. A résztvevők játékos feladatokon keresztül kaphatnak képet a robotika és az automatizálás felhasználási területeiről, alapszinten. A megszerzett tapasztalatokat hasznosíthatják a munkájuk során az őket körülvevő gépek, berendezések és rendszerek működésének alapjainak megértésével. A képzés ezen túlmenően a hétköznapi életben, munkaszervezésben nélkülözhetetlen alapvető felhasználási ismeretek bővítését is biztosítja az információkeresés, -feldolgozás, dokumentumkezelés, a csoportmunka és kommunikáció alapvető, korszerű eszközeinek bemutatásával.

A vállalatunknál a digitalizáció, a robotizálás olyan gyorsan zajlik, hogy az eddigi képzések és a tudás ezt már nem voltak képesek lekövetni. Ki kellett dolgozni egy rövid, kétnapos kurzust, mellyel mind a 4.000 alkalmazottunkat belátható időn belül, mintegy egy-másfél év alatt végig tudjuk oktatni. A múltat kell rendeznünk azért, hogy a jövőbe tudjunk ugrani, és ennek eredményeként született meg a digitális oktatási anyag.” – emelte ki Szincsák Attila, a DENSO ügyvezető igazgatója. Hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy az oktatás után valamennyi alkalmazott robotokat fog programozni a gyártósorokon. A cél, hogy a munkatársakat bevezessék a digitalizáció világába, és a házon belüli tudás megszerzésén túl javítsák az általános hozzáállásukat, eloszlassák a félelmeiket a világban egyre inkább teret nyerő automatizálással és a digitalizációval kapcsolatban.

A sajtónyilvános bemutató kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester méltatta az összefogást, amelynek keretében hazánk első digitális élményközpontja, az Alba Innovár és a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, a Denso fejlesztett ki egy a cég dolgozóinak digitális képességeit erősítő tréninget. „Ez a közös gondolkodás és a folyamatos fejlődés iránti igény büszkeségre ad okot, és éppen emiatt bízhatunk abban, hogy a cégek és rajtuk keresztül a fehérvári gazdaság is hosszú távon megőrzi versenyképességét. Stabil alapot ad a tervezéshez a családok, a vállalatok és városunk, Székesfehérvár szempontjából is.” – fogalmazott a városvezető.

A DENSO arra vállalkozik, hogy a következő egy-másfél évben valamennyi munkavállalóját bevonja az oktatóprogramba.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >