Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyomorúságos komédia ez
Nyomorúságos komédia ez Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 24.

ImageA szocialisták hülyének nézik az embereket. Megbuktak, de a hatalomról nem tudnak lemondani - reagált Navracsics Tibor fideszes frakcióvezető Gyurcsány Ferenc kormányfő napirend előtti felszólalására hétfőn az Országgyűlésben. - "Nyomorúságos komédia ez, szocialista képviselőtársaim. Önök hülyének nézik az embereket. Az MSZP és a miniszterelnök megbukott, de a hatalomról nem tudnak lemondani" - mondta Navracsics.

Hangsúlyozta: a szocialisták két héten belül el akarják játszani, hogy megbuktatják a miniszterelnököt, majd újat választanak. Ám csak azért teszik mindezt, "mert hatalomban akarnak maradni".

"A helyzet az, hogy Magyarországon a Magyar Szocialista Párt nem képes a kormányzásra: kormányképtelen, nincs meg hozzá a tehetsége, nincs meg hozzá a kapacitása, összerogyott a kormányzás súlya alatt" - emelte ki, arra emlékeztetve, hogy az MSZP két ciklust is képtelen volt végigvinni. A politikus szerint demokráciákban ilyenkor a kormányfő lemond, és lehetőséget ad a választópolgároknak: ítéljék meg ők az elmúlt évek politikáját, legyenek ők azok, akik megmondják, kik alakítsanak kormányt és milyen többség alakuljon.

Image
Fotó: Fidesz

Magyarország állapotára utalva arról beszélt, hogy az elmúlt hét év az ország számára kedvezőtlen tendenciákat hozott, aminek következtében a térség éllovasából a gazdasági válság által leginkább sújtott sereghajtó lett.

Navaracsics úgy vélte, ha Gyurcsány lemondott volna, akkor a köztársasági elnöké lenne a mérlegelés joga, és így, "ha csak résnyire is", de megnyílt volna annak a lehetősége, hogy az európai parlamenti választásokkal egy időben országgyűlési választásokat lehessen tartani.

A Fidesz frakcióvezetője Gyurcsány Ferencnek a szocialisták szombati kongresszusán elmondott ügyészséget és bíróságot támadó beszédét a legszégyenletesebbnek nevezte, amit hivatalban lévő miniszterelnök valaha is elmondott. "Szégyellje magát, a legalávalóbb és legszégyenteljesebb támadás volt ez" - mondta Gyurcsány Ferencnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >