Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Pontosztoszkodás a csúcsrangadón
Pontosztoszkodás a csúcsrangadón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. november 02.
Küzdelmes, jó iramú, de színvonalát tekintve korántsem eget rengető mérkőzésen 1-1-es döntetlennel ért véget az ősz csúcsderbije, a MOL Fehérvár FC és a Ferencváros, az ezüstérmes és a bajnok, a jelenlegi második és első helyezett csatája. Az első félidőben abszolút a Vidi uralta a játékot, mégis a végén egy szabadrúgás utáni fejes góllal a zöld-fehérek kerültek előnybe. A fordulást követően Nikolics - jogos - büntetőből szerzett találata hozta meg az egyenlítést, s bár összességében a házigazdák közelebb álltak a sikerhez, igazságosnak mondható az eredmény.

 

 

Az első félidőt végig dominálta a hazai együttes, birtokolta a labdát, szinte végig az FTC térfelén folyt a játék, s Nego, Petrjak és Bamgboye révén  helyzetei is megvoltak a vezetés megszerzésére. Ahogy azonban ez már "hagyományos divat" a Vidinél, pazarló módon bánt a lehetőségeivel, ezt pedig a vendégek a 43. percben az első alkalommal büntették is: egy kisebb játékvezetői hiba után (igaz, csak a televíziós visszajátszás mutatta meg, hogy Bamgboye úgy fejelt centikkel a jobb sarok mellé Fiola beadását követően, hogy vele együtt egy zöld-fehér védő is beleért a labdába, de hazai szöglet helyett kirúgás jött) a zöld-fehérek eljutottak a 16-os előterébe, ahol szabadrúgást kaptak. Az ebből beívelt labdánál borzasztóan helyezkedtek a vendéglátók védői, Somalia pedig köszönte szépen és a kapuba bólintott. 0-1! A látottak alapján nem lehet azt mondani, hogy nagyon rászolgált erre a gólra a címvédő...
 
A második játékrész elején már kicsit feljebb jött a Ferencváros, igyekezett megakadályozni, hogy Houriék domináljanak. Ennek ellenére Stopira fejesénél közel volt az egyenlítés, ami aztán az 55. minutumban érkezett meg: a jobb oldalról betörő Bamgboyét döntötte fel Boli a 16-oson belül, a jogos 11-est pedig Nikolics váltotta magabiztosan gólra. 1-1! Nem volt érdemtelen ez a találat, már korábban a levegőben lógott. Ekkor már a pályán volt Sigér is, akit éppen Somalia helyére hozott be Rebrov, majd a 70. percig érkezett Tokmac és Baturina, nem sokkal később Zubkov is, mind támadó szellemű játékosok, ami jelezte Rebrov elégedetlenségét. Ez nem csoda, mivel - leszámítva Heister kapu előtt keresztbe lőtt labdáját - a gólon kívül nemigen jelentett veszélyt az FTC az ellenfél kapujára, ami azért igen ritka jelenség hazai szinten. A Vidi is cserélt, Petrjak helyén Evandro folytatta, majd Nikolics helyére bejött Zivzivadze is, igaz, labdához is alig ért a grúz, sokadszorra bizonyította, hogy.a nívósabb csapatok ellen nagyon kevés az amit ő tud.
 
A hajrában Tokmac és Zubkov távolról lőtt alaposan fölé, majd az ukránnak egy szabadrúgását Rockov védte a legvégén. A Vidinél Stopira veszélyeztetett, majd Bamgboye kihagyta második nagy ziccerét is, az ötös bal sarkáról lőtt az oldalhálóba. Az eredmény már nem változott, maradt az 1-1, ami összességében a Ferencvárosra nézve hízelgő, hiszen csúcsformájától messze álló produkcióval is értékes pontot szerzett, amellyel megőrizte lépéselőnyét a MOL Fehérvárral szemben. Messze van a bajnokság vége, ennek a pontnak még komoly jelentősége lehet a címvédő számára, ugyanakkor az is bebizonyosodott, hogy a Vidi méltó riválisa a Fradinak, s ha nem szórja a folytatásban szokásához híven bőkezűen a gyengébb csapatok ellen a pontokat, akkor kiélezett lehet az aranyverseny a szezon végéig.
 
A Ferencvárosra hét közben újabb BL-csata vár, a Juventust fogadja majd szerdán (nov. 4.) 21.00 órakor a Puskás Arénában, a bajnokságban pedig a Mezőkövesdet a Groupamában november 8-án 17.00 órakor. A MOL Fehérvár FC egy nappal korábban az MTK vendége lesz az NB I-ben 19.45-kor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >