Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kecskefarmon jártak a Gyöngyvirág Óvoda gyermekei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 24.

ImageEgy kecskefarmra látogatott el ma délelőtt a Gyöngyvirág Óvoda Lepke Csoportja. Az intézményben évek óta kompetencia alapú oktatás működik, s ennek keretében ismerkedtek meg a gyermekek most az állattartással – kiemelten a kecsketenyésztéshez fűződő teendőkkel. A 21 kecskét magába foglaló „farmon” a múlt héten 11 kiskecske született, így az óvodások azt is megnézhették, hogyan szopják anyjuk emlőit a kisgidák.

A program közös etetéssel kezdődött, majd mindenki megsimogathatta az állatokat – természetesen a kerítésen kívülről, hiszen több kecskének szarva is volt, amivel akaratlanul is megsebesíthette volna az óvatlan, kecskékhez még nem szokott gyerekeket.

 

Image
.

Image
.

Image
.

A legfiatalabb „farm-lakókat” viszont a kecskék gazdája kivitte a kerítésen kívülre, hogy testközelről lehessen érezni finom tej-szagukat.

 

Image
.

Image
.

Image
.

A látogatás során a házigazdák elmondták, hogyan kell etetni, itatni a kecskéket, milyen fejlődésen mennek keresztül az állatok, amíg megnőnek, miért számítanak „haszonállatnak”, majd finom süteménnyel vendégelték meg a gyerekeket.

Image
.

Image
.

Image
Fotók: Temesvári Márta

 

Útravalóul pedig egy ígéretet adtak: néhány hét múlva, ha már jobb idő lesz, s legeltetni is lehet már a gidákat, újra várják a Gyöngyvirág Óvoda diákjait.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >