Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Simon Deng, a felszabadított rabszolga Székesfehérváron
Simon Deng, a felszabadított rabszolga Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 26.

ImageLétezik még rabszolgaság a 21. században? Sajnos igen: többek között Szudánban, Mauritániában és Burmában is. - Saját tapasztalatairól számolt be a fekete-afrikai Simon Deng volt dél-szudáni keresztény rabszolga székesfehérvári látogatásán. Simon Deng a CSI (Christian Solidarity International, magyarul Krisztusi Szolidaritás) meghívására látogatott Magyarországra, hogy felhívja a figyelmet a ma is létező rabszolgasorsról, a hitük miatt üldözöttekről, a szenvedő gyerekek és a katasztrófa-áldozatok helyzetéről.

A CSI legnagyobb vállalkozása a Dél-Szudánból Északra hurcolt keresztény rabszolgák kiváltása – e program keretében 1995 óta mintegy 140.000 fekete-afrikai keresztényt szabadítottak fel, köztük Simon Denget is, akivel a Szent István Művelődési Házban találkozhattak az érdeklődők, s ajánlhatták fel adományaikat a rabszolgaságba hurcolt keresztények kiszabadítására.

A Székesfehérvári Püspökség által szervezett székesfehérvári program fővédnöke volt Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Lelkészi Elnöke, védnökei pedig Dr. Beer Miklós váci katolikus megyéspüspök, Dr. Katona István egri katolikus segédpüspök, Spányi Antal székesfehérvári katolikus megyéspüspök, valamint Dr. Szebik Imre evangélikus püspök (a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa elnöke).

 

"Ne szégyellj hát tanúságot tenni Urunk mellett, sem mellettem, aki érte fogoly vagyok."

(2 Tim 1,8)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >