Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow UKF: újra versenyezhettek Fejér megye kempósai
UKF: újra versenyezhettek Fejér megye kempósai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. november 13.
Burián Bendegúz, a Székesfehérvári Kempo SE bajnoka és a Sárosdi Kempo SE harcosa, Lepsényi Zoltán is győzelmet aratott az Ultimate Kempo Fight rendezvényen. Hippeller Panna szoros meccsen, megosztott pontozással második helyezést ért el.

 

 

A koronavírus-helyzet miatt régóta nem volt verseny, ahol a sportolóink megmérettették volna magukat. Ezért is örültünk a Nebo Sportegyesület és a Budapest Kempo Fight Klub által megrendezett Ultimate Kempo Fight (UKF) rendezvénynek” – nyilatkozta Polgár Tamás.

A Székesfehérvári Kempo SE edzője elmondta, hogy az UKF az említett vírus miatt speciális körülmények között, fokozott biztonsági és higiéniai előírásokkal zajlott le. Nézőket nem fogadtak, a harcosokon kívül csak az edzők és a bírók lehettek jelen, s ők is csak szájmaszkban. A versenyen kihívásos rendszerben húsz páros csapott össze, az érdeklődők pedig a Facebookon, élő videón követhették nyomon a küzdelmeket, illetve szurkolhattak a sportolóknak.

 

 

A rendezvényen Burián Bendegúz képviselte a Székesfehérvári Kempo Egyesületet. A csőszi fiatalember full-contact A-Viadal szabályrendszerben lépett tatamira, ami a kempo-versenyszabályok között az egyik legmegengedőbbnek számít: a küzdelem hagyományos bokszkesztyűben zajlik, teljes erejű ütések rúgások indíthatóak, dobások és földharc, ahol az ellenfél fojtása, feszítése alkalmazható.

Bendi egy remek mérkőzésen aratott meggyőző sikert egy jól felkészült ellenféllel szemben” – jellemezte a viadalt Polgár Tamás – „Az első menetben még csak rászámoltak ellenfelére egy úgynevezett repülő térdrúgás után, a második menetben viszont egy csodálatosan kivitelezett köríves felrúgással, K. O.-val tudta befejezni a harcot.”

 

„Ez a verseny mérföldkőnek számít a sportkarrieremben, mert ez volt az első alkalom, hogy ilyen szabályrendszerben, A-Viadalban indultam” – jegyezte meg Bendegúz – „Nagyon örültem a nagykesztyűs küzdelemnek, ahol minden megengedett technikát teljes erővel lehet végrehajtani. A versenyre főleg állóharcos edzésekkel készültem, mert abban éreztem egy kevés lemaradást és fejleszteni szerettem volna magamat.”

A sportoló szerint a zártkörű verseny miatt – ahol a megszokottnál kisebb volt hely, s kevés az ember – sokkal nagyobb figyelmet kapott a meccse, mint általában. Ezért még inkább úgy gondolta, hogy a maximumot kell kihoznia magából. Tudta, hogy az ellenfele jól képzett, technikás harcos, ezért egy megfontolt küzdelmet tervezett.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/11/07/ultimate-kempo-fight-ujra-versenyezhettek-fejer-megye-kemposai/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >