Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vörösmarty-versünnep online Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. november 20.
A Vörösmarty emlékév keretében hirdette meg a Vörösmarty-versünnepet a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal közösen. A rendezvényen az ország minden iskolájából jelentkezhetnek diákok a 220 éve született költő egy szabadon választott versével, amelyet videón vagy telefonon rögzítve kell beküldeni elektronikus úton december 15-ig.

 

 

Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulója alkalmából a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal közösen szervezett emlékév keretében hirdette meg – a Magyar Versmondók Egyesülete szakmai támogatásával – a Vörösmarty-versünnepet.

Az ország bármely iskolájából jelentkező diáknak december 15-ig egy szabadon választott Vörösmarty-verset videón vagy telefonon rögzítve kell beküldenie az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   e-mail címre. A program kiírói azt kérik, hogy a beküldő tüntesse fel nevét, korát, iskoláját és lakcímét is a levélben. Az iskolák összegyűjtve is elküldhetik nevező versmondóik anyagait, de egyénileg is lehet nevezni.

A zsűri két kategóriában (6-12 és 13-18 éves) hirdet eredményt. Mindkét kategóriából 5-5 versmondó jut a Vörösmarty-versünnep döntőjébe, amelyet a vírushelyzetre való tekintettel szintén az online térben rendeznek meg. Ott egy kötelező és a szabadon választott (korábban beküldött) verset szavalnak el a résztvevők, ezek alapján hirdet végeredményt a zsűri. Kategóriánként az első három helyezett díjazásban, és minden döntőbe jutott versmondó ajándékban részesül. A nevező iskolákat is elismerésben részesítik a szervezők.

További információ a www.vorosmartyemlekhaz.hu oldalon olvasható.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >