Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Móri chardonnay lett a 2022-es EB hivatalos bora
Móri chardonnay lett a 2022-es EB hivatalos bora Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. november 20.
Egy móri chardonnay-t választottak a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos borának. A különleges nedű Miklós Csabi pincéjéből kerül a nagyközönség elé: nemcsak reprezentatív ajándékként szolgál majd az EB szervezésekor, hanem hamarosan forgalomba is hozzák.

 

 

Chardonnay, ezerjó, királyleányka, zöldveltelini, tramini, pinot blanc, rizlingszilváni és rajnai rizling várja Miklós Csabi pincéiben, hogy borrá érjen. Olyan dűlők szülöttei, mint Csókakőn a Látó-hegy, Móron a Cserhát, a Csóka, a Vénhegy vagy éppen a Kőhalmi dűlő.

 

 

Egy igazi álomszüreten vagyunk túl.” – árulta el Csabi – „Nagyon jó időnk volt, s gyönyörű termést szüreteltünk. Minden fürt úgy nézett ki, mint egy igazi gyöngysor. A mi dolgunk már csak annyi, hogy ne rontsuk el azt, amit a Teremtő adott, s, hogy még finomabbá faragjuk a pincében.”

A csodás ízben pedig eddig sem volt hiány náluk: nemhiába választották meg a családi pincészet 2020-as évjáratú chardonnay-jét a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos borának! E „címért” öt pincészet versengett egymással: Csabiék mellett egy tokaji, egy badacsonyi, egy szekszárdi és egy egri.

 

 

Mint megtudtuk: A 2022-es férfi kézilabda EB szervezői összetett élményekben gondolkoznak közösségépítéssel, különböző programokkal már a tornát megelőző időszak tekintetében is. Ezt fogalja össze a Watch Games. See More. kampány.  Elemei: Feel More. Taste More. Chill More. Spot More. Do More.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/11/14/mori-chardonnay-lett-a-2022-es-ferfi-kezilabda-eb-hivatalos-bora/ 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >