Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Együtt Bendegúz gyógyulásáért
Együtt Bendegúz gyógyulásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. december 02.
Az SMA III-as típusú betegségben szenvedő hétéves kisfiú, Bendegúz kezelésének támogatása céljából indult jótékonysági árverés. A licit keretében a segíteni vágyók a MOL Fehérvár csapata által dedikált mezt nyerhetik. A mez kikiáltási ára 100.000 forint, amelyre december 6-án, vasárnap este 21 óráig licitálhatnak.

 

 

Az SMA genetikai betegségnek, azaz a gerinceredetű izomsorvadásnak négy különböző típusa van, amelyek közül Bendegúz, a hétéves pápai kisfiú a III-as típusban szenved. A betegség e fajtája 8 hónapos és korai serdülőkor között jelenik meg, a betegek képesek állni és járni, bár e képességüket különböző ütemben akár el is veszíthetik.

A kisfiú kezelését már számos szervezet támogatta, most dr. Sebők Krisztián és a MOL Fehérvár csapata állt Bendegúz mögé: az elmúlt időszakban Bendegúz nagyon sokat nőtt, így rendkívül fontos, hogy az izomzat növekedése is utol tudja érni a csontok növését, és Bendegúz járóképes maradjon, tovább erősödjön. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a december 6-ig, vasárnapig tartó jótékonysági árverésen befolyt összegből egy speciális kerékpárt szereznek majd be számára.

Az adakozni vágyók a MOL Fehérvár csapata által dedikált mezre Mikulás napján egészen este 9 óráig licitálhatnak. A mez kikiáltási ára 100.000 forint. Ajánlatot tenni a kisfiú gyógyulásáért létrehozott alapítvány Facebook-oldalán lehet.

További információ és licit: https://www.facebook.com/Bendegúz-SMA-III-116427406424304/?ref=page_internal

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >