Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Államilag gondozott gyerekeket ajándékoztak meg Fejérben
Államilag gondozott gyerekeket ajándékoztak meg Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. december 04.
Állami gondoskodásban élő gyerekeket ajándékoztak meg ismét egy magánkezdeményezésű akció keretében Fejér megyében. Egy székesfehérvári házaspár és baráti körük évek óta jótékonykodik ily módon. Ebben az évben sztárfellépős koncertet nem tudtak szervezni a gyerekeknek, így Mikulás alkalmából 15 helyre vittek édességcsomagokat szerte Fejér megyében. Pénteken reggel a fehérvári Tüzér utcai gyermekotthonban jártak a támogatók.

 

 

A székesfehérvári Erős Ákos - Varga Zsuzsanna házaspár és barátaik – köztük Tóth Marianna – hat éve segíti a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által gondozott gyerekeket az év végi ünnepek alkalmából. Hagyomány, hogy vendéglátással egybekötött koncertet is szerveznek számukra ismert sztárfellépő közreműködésével. Idén a járvány miatt a program sajnos nem valósulhatott meg, ez azonban nem szegte kedvét a jószívű adományozóknak. Azt a célt tűzték ki, hogy a központ valamennyi egységébe visznek mikuláscsomagot, így 15 lakásotthonban 240 csomagot osztottak szét. Szállítottak ajándékokat az állami gondoskodásban élő gyerekeknek Székesfehérvárra, Velencére, Sárbogárdra, Mezőfalvára, Előszállásra, Dégre és Martonvásárra.

Az adományozók pénteken Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ Tüzér utcai központjában jártak, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester csatlakozott hozzájuk, és adták át együtt az ajándékokat.

„Az a célunk, hogy élményt adjunk! A korábbi években közel ötszáz gyermeknek szerveztünk koncerteket, melyet a város is segített. Idén a pandémiás helyzet miatt nem lesz ilyen összejövetel, így csomagokat gyűjtöttünk. Nagyon sok barátunk, önkéntesünk készítette a csomagokat, és eljuttatták nekünk, hogy továbbadhassuk.” – fogalmazott Varga Zsuzsanna.

Nagyon örülök annak, hogy Varga Zsuzsanna és Tóth Marianna úgy döntöttek: a hagyomány nem szakadhat meg, és más keretek között, de továbbra is megajándékozzák a gyermekotthon lakóit Fehérváron és más településeken. A segítség valóban oda jut, ahova kell, mert gondoskodásról, szeretetről, odafigyelésről szól!” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. Hozzátette, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is, saját költségvetési keretéből félmillió forintot adományozott  a gyermekotthonnak.

Az ajándékokat mindig nagy szeretettel fogadjuk! A mostani csomagokat vasárnap, Mikulás napján kapják meg a gyerekek. Mindig elmondjuk nekik, hogy kik ajándékozták meg őket, így pontosan tudják, hogy jószívű emberek, magánszemélyek, Polgármester Úr és általuk a közösség is segíti őket. Nagyon-nagyon köszönjük!” – fogalmazott Kollárné Nagy Szilvia, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ megbízott intézményvezetője.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >