Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Fidesz felkészült a kormányzásra Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 29.

Image"A Fidesz nem tehet mást, mint újra és újra indítványozza a parlament feloszlatását." - mondta Orbán Viktor pártelnök vasárnap újságíróknak. - A Fidesz elnöke szerint arra is lehetőség van, hogy a kampányidőszakot lerövidítve június 7-én egy időben rendezzék meg az európai parlamenti és az országgyűlési választásokat. "Az erre vonatkozó javaslatok bent vannak a parlamentben." - tette hozzá Orbán pártja 21. születésnapi ünnepsége előtt.

Orbán Viktor azt mondta, a jelenlegi helyzet addig tart, amíg az SZDSZ nem hajlandó támogatni a parlament feloszlatását. A Fidesz nem tárgyal az SZDSZ-szel - fűzte hozzá -, mert a szabad demokraták ezt visszautasítják. A tárgyalásoknak akkor van értelme, ha van esély a megegyezésre, egyébként kutyakomédia - emelte ki.

Elmondta: a Fidesz felkészült a kormányzásra, minden posztra párton belül és azon kívül is megfelelő szakemberei vannak: a párt most sokkal erősebb, mint 1998-ban az első polgári kormány megalakításakor. Orbán szerint Magyarország ma attól szenved, hogy egy baloldali párt és szövetségese összeroppant a kormányzás súlya alatt.

 

Image
Fotó: Pelsőczy Csaba

"Magyarország bajban van: kivéreztették, legyengítették, tönkretették" - hangsúlyozta a politikus, aki úgy vélte, hogy az ország helyzete 1989-et idézi: "kormányozni nem tudnak, választani nem akarnak." Amit itt látunk Magyarországon, még egy banánköztársaságban sem fordulhat elő, nemhogy Európa közepén - fogalmazott.

Orbán Viktor értékelése szerint a "levitézlett" SZDSZ-esek és MSZP-sek egyezkedése nyomán csak gyenge kormány jöhet létre. Egy kormány olyan erős, amilyen mértékben a választópolgárok mögötte állnak, a mostani mögött viszont nem áll a polgárok tekintélyes része - jelentette ki. Mint kifejtette, Magyarországon ma mindenki változást akar, ezért a következő kormánynak lehetősége lesz arra, hogy ezeket a változtatásokat megtegye.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >