Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérváron is érezhető volt a földrengés
Székesfehérváron is érezhető volt a földrengés Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. december 30.
Több városrészből érkeztek jelzések, lakossági bejegyzések a közösségi oldalakon a Székesfehérváron is érezhető, horvátországi központú, 6,3-as erősségű földrengésről. A városban sérülés és kár nem keletkezett, informált a Katasztrófavédelem.

 

 

December 29-én, kedden Székesfehérváron is érezhető volt  12 óra után az a földrengés, amiről Közép-Európa-szerte hírt adtak.  A Potsdami Geofizikai Intézet honlapja szerint a horvátországi földrengés hullámait érezték itt is.

A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint „12.19 órakor 5 km-es mélységben 6,3-as magnitúdójú földrengés keletkezett Horvátországban. A rengés epicentruma Zágrábtól kb. 42 km-re DK-re, és a magyar országhatártól közelítőleg 100 km-re volt. A fő rengés után várhatók utórengések, amelyek között erősek is lehetnek.”

Székesfehérváron sok lakásban, intézményben megremegtek a csillárok, a székek, a polcok – erről számoltak be a lakosok a közösségi fórumokon. Dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán jelezte, hogy a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól kért információk alapján semmilyen káresetről vagy sérülésről nem érkezett jelentés.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >