Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az MSZP önmagát lejáratva pártpolitikai csatározást akart generálni
Az MSZP önmagát lejáratva pártpolitikai csatározást akart generálni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 30.

ImageKomoly vita alakult ki a Közgyűlés legutóbbi ülésén a Lövölde úton található Nyugdíjas Szolgáltató Központ bérleti időtartalmáról. A Szocialista Párt a február 12-én előterjesztett költségvetési javaslatában nulla Forintot irányzott elő a nyugdíjas kluboknak támogatásként, most pedig pártpolitikai háborút indított az említett témában úgy, hogy részt sem vett az azt előkészítő Bizottságok munkájában.

A Közgyűlés legutóbbi ülésén több lényeges kérdésben döntött: örömteli hír, hogy május 4-től újra van jegyzője Székesfehérvárnak dr. Bóka Viktor személyében. A képviselők a 31 éves Bóka Viktort zárt ülésen választották ki három jelentkező közül, 27 igen és 2 tartózkodás mellett.

Dr. Cser-Palkovics András szerint nagyon nehéz feladata lesz az új jegyzőnek, hiszen irányítania kell majd a Hivatalt, valamint el kell érnie, hogy a Hivatal és a politika elváljon egymástól. Az elmúlt időkben ugyanis túlságosan rátelepedett a politika a Polgármesteri Hivatal működésére. A jegyző feladata az, hogy előkészítse a döntéseket, s ha azokat a Közgyűlés meghozza, biztosítsa a végrehajtásukat. A Polgári Frakció jó munkát és sok erőt kíván dr. Bóka Viktornak!

 

Image
.

Az ülésen fontos döntések születtek például a csatornázással kapcsolatban is, fontos fejlesztések indulnak majd el. A legnagyobb port vert ügy pedig a Lövölde úton található Nyugdíjas Szolgáltató Központ bérleti időtartalmához kapcsolódott. Egyértelmű volt, hogy mindenki, az előterjesztő bizottság is azt szerette volna, ha a nyugdíjasoknak ezt a házat, és az összes többi olyan ingatlant, amelyet ma a nyugdíjas klubok használnak, továbbra se kelljen mellőzniük.

A Polgári Frakciót nagyon megdöbbentette az, ahogyan a Szocialista Párt viselkedett az előterjesztésnél: bár a szocialisták részt sem vesznek a bizottságok munkájában, mégis vitáztak, sőt, pártpolitikai harcot igyekeztek generálni. „Megnyugtatjuk a város nyugdíjasait, hogy a nyugdíjas klubok jelentős támogatásokat fognak kapni a jövőben is, mert nagyon fontos feladatokat látnak el.” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András

Az előzmény: a szocialisták által február 12-én beterjesztett költségvetési javaslatban a Szocialista Párt és Warvasovszky Tihamér nulla forintot irányzott elő a nyugdíjas kluboknak. „Nagyon álságos, hogy másfél hónappal azután, hogy ilyen javaslattal éltek, egy nyugdíjas szolgáltatóház bérleti időtartalmával kapcsolatban egy év helyett öt évet javasoltak.” – mondta a Polgári Frakció vezetője – „A szakbizottságok szakmai munkát végeznek, ennek alapján tesznek javaslatokat a Közgyűlésben, és nem mennek bele olyan csatározásokba, amelyeket a Parlamentben szoktunk látni.”

Image
Fotó: Temesvári Márta

Székesfehérváron már évek óta tervezik egy Civil Ház létrehozását, amely előfeltétele, hogy a Város egy meghatározott időponttól kezdve működtetni tudja azt, s csak utána lehet eldönteni, hogy melyik civil szervezeteknek biztosítják azt, hogy oda költözzenek, s kik azok, akik a korábban használt helyiségekben maradhatnak.

A Bizottság által előirányzott egy év alkalmas lesz arra, hogy a szakértők áttekintsék a civil szervezetek bevonásával, hogy mi legyen a helyiségekkel, s megnézzék, melyik civil szervezet az, amelyik e válságos helyzetben is tudja finanszírozni a munkáját és továbbvinni azokat a feladatokat, amelyek nagyon fontosak.

E javaslattal minden politikai párt és frakció egyetértett, amely részt vesz a Bizottságok munkájában – kivéve a szocialisták, akik a konkrét tények és szakértői elemzések hiánya nélkül, álszent módon, csupán harcként használva fel az ügyben rejlő „lehetőségeket” vagdalkoztak ész nélkül….

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >