Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hárommillió forintos támogatás a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak
Hárommillió forintos támogatás a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely, Masterplast   
2021. január 08.
A Masterplast magyarországi leányvállalata által évekkel ezelőtt indított és már hagyományossá vált „Legyünk együtt gyermekmentők!” akció keretében hárommillió forint adományt adott át a Masterplast Nyrt. alelnöke, Ács Balázs és a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője, Pécsi László Dr. Gesztes Évának, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatójának, a sárszentmihályi Masterplast cégközpontban.

 

 

A Masterplast Hungária Kft. hagyományos év végi partneri akciója keretében minden kijelölt és megvásárolt szárazépítészeti termék métere vagy négyzetmétere után két forintot különít el a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára. A szervezet tervei szerint a vállalat által adományozott összeget egy mobil lélegeztetőgép beszerzésére fordítja.

Hatodik éve, hogy együtt dolgozhatunk a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal, és látva az eredményeket, több projektünk is volt, illetve van jelenleg  - mondta Ács Balázs, a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője: „A partnereink segítségével összegyűjtött adományt egészíti ki mindig a Masterplast, ami most egy hárommillió forintos adománnyá hízott, és nagyon bízunk abban, hogy ez is segít: minél jobb eszközök álljanak a gyermekmentés szolgálatába." Kiemelte, hogy a vállalat másik közös programja az alapítvánnyal, hogy Balatonlellén egy gyermekmentési pontot segítenek kialakítani, aminek az építése folyamatban van; remélik, hogy idén nyáron már tudja használni ezt az alapítvány. 

„Nagy hálával tartozunk a Masterplastnek, hiszen már hat éve mindig számíthatunk a segítségükre, és azóta minden mérföldkövünknél jelen vannak. Volt, amikor okos oktató babák beszerzésében, ultrahangbeszerzésben vagy mobil laborkészülék vásárlásában segítettek, most pedig egy korszerű lélegeztetőgépet tudunk beszerezni, továbbá a balatoni mentési pont kialakítása is nagy segítség.” – mondta Dr. Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány mentőorvosi kocsijainak személyzete egy gyermekellátásban jártas mentőorvosból és egy mentőápolóból áll, aki egyben a gépkocsi vezetője is. Felszerelése egy normál rohamkocsiéhoz képest bővebb, mivel a gyermekek ellátásához szükséges speciális gyógyszerekkel és egyedi méretválasztékú eszközökkel is kiegészül. Ennek és a mindennapi rutinnak köszönhetően az alapítvány orvosai és ápolói sokkal felkészültebben tudják ellátni a legkisebbeket.

Az alapítvány a mentőellátási feladatok mellett régóta úttörő szerepet vállal a gyermekmentés területén az új eszközök, eljárások felkutatásában és azok hazai elterjesztésében, valamint komoly hangsúlyt fektet a balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási ismeretek oktatására is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >