Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Polgármesteri tájékoztató
Polgármesteri tájékoztató Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. január 13.
Aktuális információk a járványhelyzettel kapcsolatban és Székesfehérvárról a tegnap délután kiadott polgármesteri tájékoztatóban. A dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán közzétett bejegyzés az alábbiakban olvasható.

 

 

"Tisztelt Fehérváriak!

- Miután február 1-jéig meghosszabbította a kormány a korábban érvényben lévő védelmi intézkedéseket és korlátozásokat, természetesen Székesfehérváron is hatályban maradt valamennyi intézkedés, a belvárosi kötelező maszkviseléstől az ingyenes parkolásig bezárólag.
- Az országos oltási tervnek megfelelően halad Székesfehérváron is a koronavírus elleni védőoltások beadása. Jelenleg az egészségügyi alapellátásban dolgozók vannak soron, de már a szociális intézményeink is fel vannak készülve, várják a munkavállalók és ellátottak számára is hamarosan megnyíló oltási lehetőséget.
- A járványidőszak jelenlegi szakaszában az egyik legfontosabb felelősségünk és feladatunk a koronavírus elleni védőoltás mielőbbi és minél szélesebb körben való beadásának segítése, hiszen jelenlegi tudásunk szerint ez lehet a kulcs, hogy visszatérhessen a közösségi élet, helyreállhassanak a családi találkozások és az intézmények működése. Én is beoltatom magamat, amikor sorra kerülök. Természetesen már regisztráltam, és erre kérek, biztatok mindenkit.  
- A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban ellátásban dolgozók tömeges tesztelése is megkezdődik. A jelentkezőket – köztük a fehérvári érintett intézmények munkavállalóit is – a január 16-17-ei hétvégén várják majd.
- Fontos bejelentésre került sor ma délelőtt: újabb fejlesztést indít a Denso Gyártó Magyarország Kft. Székesfehérváron. A 3,5 milliárdos beruházáshoz 1,1 milliárdos állami támogatást kap a vállalat, amelynek segítségével 550 – most bizonytalan – munkahely biztos megőrzését is vállalják. Köszönöm a Denso és a Magyar Kormány munkáját, a fehérvári gazdaságért végzett erőfeszítéseiket. További információ a városi honlapon: https://www.szekesfehervar.hu/milliardos-japan-beruhazasok-fejleszt-a-fehervari-denso-is 
- Közeledik a határidő, amíg mind a középiskolai, mind a felsőoktatási jelentkezésekről dönteniük kell a fiataloknak. A pályaválasztás kapcsán felmerülő kérdésekben nyújt segítséget holnapi online szülői értekezletével a Székesfehérvári Szakképzési Centrum, ahol mind a 11 hozzájuk tartozó intézménytől lehet kérdezni. Részletek: https://www.szekesfehervar.hu/palyavalasztas-online-szuloi-ertekezletet-tart-a-szekesfehervari-szakkepzesi-centrum 
- Mindhárom fehérvári egyetem is online formában tart nyílt napot, hogy a felvételizők és a szülők is tájékozódni tudjanak a jelentkezések leadása előtt. A Kodolányi János Egyetem január 14-én, csütörtökön, a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa január 15-én, pénteken, a míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara jövő héten hétfőn rendezi programját.   
- Év elejétől megkezdődött a Városgondnokságon a kiemelt várakozási övezetbe – azaz a történelmi belvárosba – érvényes parkolóbérletek cseréje. Az összes többi parkolóövezetben azonban nem kell a tavaly megváltott bérleteket most megújítani, azok érvényessége az ingyenes időszakok (tavaszi és ősz-téli) időtartamával meghosszabbodik, azaz még az ingyenes parkolási időszakot követően is használhatóak lesznek. A bérlettulajdonosoknak csak a meghosszabbított érvényességet követően kell új bérlet váltása miatt a Városgondnokság Parkolási Csoportját felkeresniük.
- A Fejér Megyei Hírlap “nyilvános kérdést” intézett hozzám, amit most ezúton is, nyilvánosan megválaszolok: a Palotai úton nincs tervben színház vagy koncertterem építése, a kérdéses telken parkolóház fog épülni, amelynek engedélyes és immár a kiviteli tervei is elkészültek. Távlati koncepcióként létezik egy koncertterem-táncterem építése, ez azonban még a koncepció kialakításának időszakában jár, és biztosan nem a megbízott igazgató által említett telken fog felépülni.
- Több városrészben is találtak belső korhadás miatt veszélyessé vált nyárfát a Városgondnokság szakemberei. Ezeket a közterületeken kivágják, és helyettük tavasszal újakat ültetnek majd. Részletek a városi honlapon: https://www.szekesfehervar.hu/belso-korhadas-miatt-valnak-veszelyesse-az-idos-nyarfak 
- Már elérhető a város Youtube csatornáján az a videó, amelyet a tavalyi év végén, a Palotaváros szélén, több mint 9 hektár területen zajlott erdősítést mutatja be:
https://www.youtube.com/watch?v=tEfEDiwkBbI&feature=youtu.be

 
- Sok szeretettel gratulálok városunk szülöttének, Szoboszlai Dominiknak, akit büszkeségünkre, megérdemelten a 2020-as év férfi sportolójának választott a Magyar Sportújságírók Szövetsége. 


                                                                dr. Cser-Palkovics András
                                                                            polgármester”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >