Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Erdőlátogatási korlátozás szombaton
Erdőlátogatási korlátozás szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. január 15.
A Tradicionális Vadásztársaság tájékoztatása szerint január 16-án, szombaton 07:00 és 16:00 óra között intenzív vadászat folyik majd Székesfehérvár, Pákozd és Sukoró külterületi erdőrészein, ezért erdőlátogatási korlátozás lesz ezen időpontban. A korlátozás idején a megjelölt turistautak sem vehetők igénybe.

 

 

Az erdészetek az év több kiemelt időszakában erdőlátogatási tilalmat, részleges tilalmat vagy korlátozásokat szoktak bevezetni, illetve figyelmeztetéseket adnak ki. Ennek oka az intenzív vadásztatáson keresztül a fakitermelésen át a különleges természeti jelenségekig terjedhet, de minden esetben érinti az erdőlátogatókat. A téli időszakban, jellemzően február végéig a vaddisznó hajtóvadászatok zajlanak, amikre a vadállomány szinten tartása, szabályozása miatt van szükség. Ezek szervezésekor az erdészetek figyelmet fordítanak arra, hogy ne zavarja az útvonal a kirándulók, túrázók által leginkább kedvelt útvonalakat. Néhány esetben azonban az útvonalak keresztezése elkerülhetetlen, ezért is kiemelten fontos, hogy indulás előtt mindig tájékozódjunk az érvényben lévő lezárásról.
 
Január 16-án, szombaton reggel 7 és 16 óra között is ilyen vadászat miatt vezetnek be ideiglenes erdőlátogatási korlátozásokat Fejér megyében, Székesfehérvár közvetlen környezetében is, a Velencei-hegység erdeiben. Székesfehérvár, Pákozd, Sukoró és Velence térségében arra kérik a turistákat, hogy kerüljék el a kijelölt turistaútvonalakat is, amennyiben lehetséges, ne szombatra tervezzék a térségbeli kirándulásokat. Abiztonságra tekintettel a szervezők kérik, hogy a fenti időszakban ne tartózkodjanak erdőterületeken még azok sem, akik gyűjtési engedéllyel, illetve ideiglenes úthasználati, illetve területhasználati engedéllyel rendelkeznek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >