Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az Alba döcögve hozta a kötelezőt
Az Alba döcögve hozta a kötelezőt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. január 14.
A 21 pontos Davis vezetésével sima, 82-65-ös győzelmet aratott a Jászberény ellen férfi kosárlabda NB I felsőházában az Alba Fehérvár. A siker értékét némileg árnyalja, hogy a sérülésektől, betegségektől sújtott sereghajtót eddig mindenki átlagosan legalább 30 ponttal verte, ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy az utóbbi hetekben több rutinos játékost, légóst is igazolt a tök utolsó jászsági egylet és egyre jobb teljesítményt nyújtottak.

 

 

A legfőbb igazság azonban az, hogy ha az első negyedben mutatott elsöprő játéka után nem dől hátra és nem kapcsol öreguras fokozatra az Alba, akkor a 30 pont minimum meglett volna ezúttal is, sőt, akár sokkal több. A 28-9-re megnyert első etapot követően arcpirítóan lazára vette a figurát Forray Gábor alakulata, nem véletlenül nyilatkozta a tréner a meccs után, hogy a két csapat szombati, idegenbeli találkozóján ez nem ismétlődhet meg.

 
Az Alba ezzel a sikerrel is jól áll a tabellán is, hiszen 10 győzelme mellett 4 veresége van, amely a harmadik legjobb mutató jelenleg a mezőnyben. A Jászberény ellen a már említett Davis oldalán az egyaránt 18-18 egységgel záró Vojvoda és Turner emelkedett még ki a mezőnyből, Ahmad (7 pont) a szokottnál haloványabb volt, Curry pedig pályára sem lépett.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >