Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fegyelmi eljárás Andics ellen?
Fegyelmi eljárás Andics ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. április 01.

ImageA győriek ügyvezetője, Klement Tibor kirívó sportszerűtlenségre hivatkozva fegyelmi eljárást kezdeményezett a hátvéd ellen - adta hírül az ETO honlapja. Hogy valóban meg is indul-e az eljárás, arról az MLSZ fegyelmi bizottsága dönt majd. De nézzük a tényeket. - Tény, hogy a vasárnapi Ligakupa mérkőzésen a vendégek 24 éves észt légiósa, Jarmo Ahjupera összeütközött Marko Andiccsal. Előbbi súlyos sérülést szenvedett, s még aznap este megműtötték a székesfehérvári kórházban.

 

Tény, hogy Bede Ferenc játékvezető még csak szabadrúgást sem adott, mert úgy ítélte meg, nem történt szabálytalanság. Ezt igazolja a mérkőzésen készült televízós felvétel is.

Tény, hogy Klement Tibor maga is elismeri, Andics vétlenül rúgta meg Jarmo Ahjuperát, ám szerinte, mivel veszélyeztette ellenfele testi épségét, súlyos sportszerűtlenséget követett el.

Tény, hogy a DVTK elleni hazai visszavágón, amikor Andics támadást vezetve a vendégek védőjével, Bokros Tiborral ütközvén az szerencsétlenül esett és eltörött a karja, Andics gondolkodás nélkül az alapvonalon túlra rúgta a labdát és nem használta ki a helyzetet.

Tény, hogy klubunk részéről - a zöld-fehérek honlapján megjelentekkel ellentétben nem Berzi Sándor, hanem - Horváth Gábor, sportigazgató-asszisztens hétfőn kora délután meglátogatta Ahjuperát. Marko Andics is bizonyára megtette volna, ha itthon lett volna, de ő még vasárnap, a mérkőzést követően hazautazott, s csak ma este érkezik vissza Székesfehérvárra.

Tény, hogy Berzi Sándor, klubunk ügyvezetője hétfőn délelőtt levélben fejezte ki sajnálatát a történtek miatt (ezt a levelet honlapunkon is olvashatták).

Tény, hogy az ilyen balesetek - akár tetszik, akár nem - sajnos benne vannak a játékban. Sőt, azzal, ha valaki utólag próbál indulatokat gerjeszteni, maga szít ellentétet a visszavágó előtt, talán szándéka ellenére is növelve az újabb sérülések kockázatát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >