Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kinek milyen talentuma van? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 31.

ImageMa tartották a Székesfehérvári Vasárnap Iskola Talentum pályázatának döntőjét a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet imaházában. A januárban közzétett felhívásra rengeteg pályamű érkezett be többféle kategóriában, amelyek között több kiemelkedő színvonalú munkával szembesült a zsűri.

Image
Fotó: Temesvári Márta
A Székesfehérvári Vasárnapi Iskola Bibliai történetekről/személyekről/ keresztény életvitelről szóló írásművek, zenék, rajzok, színdarabok, kreatív tárgyak megalkotására irányuló pályázatot hirdetett a Vasárnapi Iskolások számára. A pályázat célja az volt, hogy a vasárnapi iskolában tanult történeteket, ismereteket tükrözzék a rajzok, írásművek, zeneművek, rajzok, színdarabok, kreatív tárgyak, s a pályázat révén a gyermekek/fiatalok gondolják át a Bibliával és a keresztény élettel kapcsolatos ismereteiket. Így erősödjön az egymással és az Istennel való kapcsolat is.

A pályázaton 3-18 éves korú gyermekek vehettek részt, illetve mentoruk, akik segítikették őket a mű, illetve az előadás létrehozásában. Választható kategóriák voltak: 1.Tollban mondom el! 1.1)Újságírás,riportkészítés, optimista cikkek egy bibliai személyről 1.2)Kisköltőink vers és prózai pályázata, melynek a témája: milyen is az Isten? 1.3)Fogalmazás, melynek a témája: mitől boldog az ember? 2.Dalban mondom el! 2.1)Énekszám 2.2) Dalszöveg 2.3)Zeneszám melynek témája az ember és Isten kapcsolata. 3.Pont pont vesszőcske! Rajzpályázat , a rajz témája: 3.1) kedvenc bibliai történetem 3.2) kedvenc mesém 4.Mondjam vagy mutassam? Színdarab/pantomim 4.1) Egy bibliai történet- anno így történt! 4.2) Egy bibliai történet- mit üzen a mai nap neked? 5.Mesterségem címere… 5.1)Bibliai használati tárgyak kézzel elkészítve (bőr,textil,fa stb.) 5.2)Játék kézzel elkészítve (bőr,textil,fa stb.) 5.3)Hangszer kézzel elkészítve (bőr,textil,fa stb.) 6.Mondd el tárgyakkal! 6.1)Makett készítése egy bibliai történetről.

A beérkezett pályaműveket ma délután mutatták be a diákok a Talentumdöntőn, a rajzokból, festményekből pedig a Vasárnapi Iskola záró alkalma után, június 8-án rendeznek tárlatot. E kiállítás augusztus végéig várja a látogatókat. A legjobb pályamunkákat felajánlás alapján kiárusítják, és a befolyt összegből 2008 év végén cipős dobozokat készítenek a rászoruló gyermekeknek. (Tízezer gyermek karácsonya 2008)

Arany Mónika, a Talentum Program szervezője elmondta: ez a pályázat kiváló alkalom arra, hogy felfedezzék, melyik gyermekben milyen talentum rejlik. Ezek az adottságok kis bátorítással felszínre hozhatók és az egyén, valamint a közösség érdekében, Isten dicsőségére kamatoztathatók.

 
< Előző   Következő >