Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow A pénzügyi és szociális összeomlás küszöbén állunk
A pénzügyi és szociális összeomlás küszöbén állunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 02.

Image"A mára kialakult helyzet következtében Magyarország egyfajta pénzügyi és szociális összeomlás küszöbén áll. A válság megoldásához csak előrehozott választásokkal juthatunk közelebb." - fogalmazott sajtótájékoztatóján Varga Mihály.- "A kisebbségi kormány lépései nem tudják kezelni a válságot, Magyarország az összeomlás szélén áll." - hangsúlyozta - "Az elmúlt napok leminősítései világosan mutatják, hogy hazánk a "bóvli" kategóriába került." - tette hozzá.

 

Az ország megítélése folyamatosan veszélyezteti a valutát, a bankrendszer működését, a tőzsdén szereplő cégek értékét. A forint és a magyar pénzügyi rendszer a spekuláció egyre kedveltebb célpontjává válhat - hívta fel a figyelmet a képviselő. A szociális összeomlás bármikor bekövetkezhet: a munkanélküliség ma több, mint 9 százalék, a kormány pedig további megszorításokat tervez. Ez a politika el fogja mélyíteni a szociális válságot.

Varga Mihály egyértelművé tette: nem a gyes, nem a gyed, nem a tizenharmadik havi nyugdíj, és nem a gázártámogatás miatt van válság, hanem az elmúlt hét évben zajlott alkalmatlan, rossz kormányzás miatt. Azok a rendelkezések, amelyek ismételten a családokat és a legkiszolgáltatottabbakat hoznák nehéz helyzetbe, további feszültségekhez fognak vezetni.

 

Image
Fotó: Fidesz

A politikus emlékeztetett: a miniszterelnök-jelölt Bajnai Gordon nevéhez is köthető az elmúlt évek rossz gazdaságpolitikája. Ő is tehet arról, hogy az újonnan csatlakozott államok éllovasából a vesztesek közé süllyedtünk. Vállalnia kellene a felelőséget, mint gazdasági miniszternek, és mint annak a személynek, aki irányította az EU-s források felhasználását.

A kérdés az, hogy hogyan lehet sikeres egy olyan miniszterelnök, aki miniszterként már megbukott? A válasz egyértelmű - szögezte le a képviselő. A leminősítések kapcsán a Fidesz kezdeményezni fogja a költségvetési bizottság összehívását - mondta végül Varga Mihály.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >