Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 25.000 Ft minden újszülött gyermek után
25.000 Ft minden újszülött gyermek után Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 02.

ImageA Pusztavámi Önkormányzat támogatja a házasságban élést és a gyermekvállalást: a helyi Képviselő-testület által elfogadott idei költségvetésben több olyan juttatást is felfedezhetünk, amely szinte kuriózumnak számít a megyei települések között. Az egyik például az, hogy 25.000 Ft-ot adnak a helybeli anyukáknak a születendő gyermek után, valamint megemlékeznek a 25., 50. és 60. házassági évfordulójukat ünneplőkről, s a 80., 90. és 100. életévüket betöltött nyugdíjasokról is.

Merkatz László, a helyi polgármester azt nyilatkozta lapunknak, hogy az anyák támogatása azért fontos, mert a gyermekvállalással nagy teher hárul a családokra, s a kezdeti kiadásokhoz az Önkormányzat ekképpen szeretne hozzájárulni.

A támogatás menete a következő: a helyi anyakönyvvezető ír egy határozatot arról, hogy gyarapodott a család. Ezt aláírásával hitelesíti a polgármester, s egyben jóváhagyja a támogatást. A pénz kifizetéséről pedig a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya gondoskodik. Merkatz Lászlótól megtudtuk, hogy a 25.000 Ft-hoz egy jókívánságokat tartalmazó díszoklevél is jár.

Sőt, önkormányzatuk nemcsak az édesanyákra gondol, hanem gratulál a hosszú ideje házasságban élőknek és az éltesebb korúaknak is: a polgármester (vagy akadályoztatása esetén az alpolgármester) köszönti a 25., 50. és a 60. házassági évfordulójukat ünneplőket, ahogy a 80. és a 90. életévüket betöltött nyugdíjasoknak is gratulálnak.

A községben tavaly két olyan lakót is köszöntöttek, aki 100 éves lett (egyikük sajnos azóta meghalt), s 2004 óta nem volt olyan esztendő, hogy ne ünnepeltek volna 60 éve együtt élő házaspárt.

És még egy érdekesség: a Pusztavámi Faluünnepen mindig több díjat is kiosztanak a községért végzett kiemelkedő munkát jutalmazva, s ezt „megfűszerezvén” ilyenkor megemlékeznek a legidősebb és a legfiatalabb lakóról is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >