Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zágrábban járt a Fidelitas Külügyi Kabinete Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas, Külügyi Kabinet, Dr. Maurer Szemere   
2009. április 03.

ImageNemrégiben tartották horvát testvérszervezetünk, az MHDZ tisztújító Kongresszusát. A kétnapos zágrábi rendezvényen a Fidelitas is részt vett, dr. Maurer Szemere és Pálóczi Péter képviselte szervezetünket. - A jelenleg is regnáló HDZ (Croatian Democratic Union) ifjúsági szervezete kétévente tartja tisztújító nagygyűlését. Nem véletlen tehát, hogy a rendezvényt mindig nagyfokú érdeklődés kíséri.

A több mint 1300 ifjúsági küldöttet, a horvát kormány nagy részét, a zágrábi főpolgármester-jelöltet, valamint a több tucat külföldi meghívottat felvonultató nagygyűlés alaphangját Yannis Smirlis a YEPP (Youth of the European Peoples’ Party) jelenlegi elnöke adta meg. A görög politikus köszöntőjében kiemelte Horvátország uniós integráció érdekében tett erőfeszítéseit.

A tisztújítást megelőzően dr. Ivo Sanader miniszterelnök szólalt fel. A horvát kormányfő több - a sajtó nagy érdeklődését kiváltó - témával kapcsolatban is kifejtette álláspontját. Kiemelte egyrészt Horvátország eddigi és jövőbeli nemzetközi szerepvállalásait (mind katonai, mind pedig békefenntartó műveletekben). Nem kerülte meg ugyanakkor a horvát-szlovén határvitát sem, mely jelenleg Horvátország uniós csatlakozásának legfőbb akadálya.

Beszédében az integráció végső dátumaként 2011-et jelölte meg. Végül kitért a pártja előtt álló legfontosabb feladatokra is, különös tekintettel a közelgő helyhatósági választásokra. Ezzel kapcsolatban az ifjúság közéletben való részvételének fontosságára hívta fel a figyelmet. A zártkörű szavazás alatt a nemzetközi meghívottak közös fotózáson vettek részt a miniszterelnökkel, aki üdvözletét küldte a Fidelitas és a Fidesz tagjainak. A nap zárásaként a nemzetközi delegáció közös vacsorán vett részt Mislav Banek - kel, az MHDZ frissen újjáválasztott elnökével.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >