Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fejér megyei siker a UWW Global Grappling Magyar Bajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. február 22.
Megnyerte a UWW Global Grappling Magyar Bajnokságot 100 kilogrammos súlycsoportban Gágó Milán. A móri fiatalember a ZR Team Székesfehérvár BJJ csapatában edz évek óta.

 

 

Utoljára talán 2017-ben írtam e rovatban Gágó Milánról annak apropóján, hogy második helyezést ért el 85 kilós súlycsoportban a Grappling Magyar Bajnokságon, s ezzel kvalifikálta magát az UWW Grapling Európa és Világbajnokságra. Azóta sokminden történt vele, s újra itt az idő, hogy hírt adjak róla…

 

 

A móri fiatalember 14 éves volt, amikor kipróbálta a BJJ-t Pintér Tibornál. Eleinte csak hobbiszinten űzte e sportot, majd egyre inkább az élete részévé vált. 16 évesen már versenyzett – és győzött is egy nyíregyházi viadalon. Az elmúlt években 15 versenyen vett részt Magyarországon, ami több, mint 40 mérkőzést foglalt magába. Háromszor is megnyerte a UWW Global Grappling Magyar Bajnokságot – ahogyan a napokban is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára a 100 kg-os súlycsoportban.

A 2021 évi Korosztályos Magyar Bajnokságra 40 klub 231 versenyzője jelentkezett, s 407 nevezést adtak le. Az évad első fordulóját – a vírushelyzet miatt – a nézők kizárásával, a kísérők számának minimalizálásával rendezték meg. A küzdő feleken és a dobogón lévő versenyzőkön kívül mindenkinek kötelező volt a maszk használata, s a szőnyeg kivételével mindenhol meg kellett tartani a két méteres távolságot. Nem volt előzetes mérlegelés és megnyitó ünnepség sem, a versenyzőket a mérkőzés előtt mérlegelték a küzdőtérnél. A csarnok küzdőterére csak a napirendben következő versenyző és kísérője léphetett, a mérkőzés után pedig távozniuk kellett. A szőnyegeket folyamatosan fertőtlenítették, ahogyan a versenyzők is mérkőzés előtt a kezeiket.

 

„Szeretek versenyezni, és ha látok egy küzdősport versenyt elérhető távolságban, amit a pénztárcám is megenged, akkor elindulok rajta. Így volt ez most is.” – árulta el Gágó Milán – „Nagyon jól éreztem magam a viadalon. Rendkívül ügyes, erős, fiatal ellenfeleim voltak, s minden mérkőzést sikerült kopogtatással befejeznem. Büszke vagyok a győzelmemre, mert nagyon erős mezőnyben kellett bizonyítanom. Ennek ellenére meg kell jegyeznem, hogy az eredménytől függetlenül boldoggá tesz mindig, ha versenyezhetek, harcolhatok, vagy csak edzhetek, mert nagyon fontosnak tartom az életben, hogy minden nap legyen valami, amiért küzdhetünk, s amiért küzdünk is – ami motivál és örömet okoz! Ez a legfontosabb szerintem: hogy találjunk valamit, ami boldoggá tesz!”

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/02/20/fejer-megyei-siker-a-uww-global-grappling-magyar-bajnoksagon/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >