Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow MK: A Vidi nyert a Groupamában
MK: A Vidi nyert a Groupamában Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. február 25.
A bajnokságban formán kívül futballozó MOL Fehérvár FC-nek sikerült a kozmetikázás, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében idegenben verte 2:1-re a nagy rivális Ferencvárost, amely így immár negyedik éve nem tud még a fináléba jutni sem.

 

 

A Vidi két találatát Nikolics és Stopira szerezte, a házigazdákét pedig ugyancsak Stopira, aki mentés helyett a saját kapujába fejelt egy beadást. Összességében a Ferencváros most nem tudott egyértelműen ellenfele fölé nőni, az ideiglenesen Szalai Tamás által irányított vendég alakulat pedig most úgy küzdött, olyan hozzáállással, ahogy mindig kellene. A negyeddöntőben a Budafok vár a Vidire.

 
A találkozó eleje úgy alakult, mint ahogy mostanában a Vidi meccsek: a piros kékek hamar megszerezték a vezetést. Ezúttal Petrjakot vittél földre szabálytalanul (véleményes történet volt...) a 12. percben, a megítélt büntetőt pedig Nikolics váltotta magabiztosan gólra, 0-1!. Nem sokáig örülhetett a vendégcsapat a vezetésnek, mert egy bal oldali beadásnál Stopira a saját kapujába fejelt, nagy mentési igyekezetében, 1-1!. A folytatásban sem unatkoztak a felek, a Ferencváros nyomott, de nem tudott betalálni, miközben a fehérvári egylet is veszélyesen lódult meg néhányszor a hazai kapu felé. A 40. percben Stopira javított, ezúttal a másik kapuba fejelt szépen, így visszavette a vezetést csapatának, 1-2! A hátralévő percekben próbálkozott rendesen a zöld-fehér egylet, de nem változott az eredmény.
 
A szünet után sem változott a meccs képe: nyomott, ment előre az FTC, de néhány szögletnél és szabadrúgásnál többre nem tellett, miközben a másik oldalon Petrjakot aprították derekasan, majdnem többet töltött a gyepen egy-egy belépő után, mint talpon. Egy újabb szögletnél megint Stopira volt veszélyes, de most jobban le tudták védekezni, mint az első félidőben. Ahogy telt az idő, úgy pressingelt egyre jobban a bajnoki listavezető. Aztán a 70. percben két lehetősége volt a Vidinek is, Bamgboye, majd Zivzivadze befejezése volt pontatlan. Benne volt a pakliban a Fradi egyenlítése, de a piros-kékek újabb találata is. A hajrára már a pályán volt a zöldeknél Lovrencsics, Sigér és az új igazolás, a grúz Haraisvili, a másik oldalon pedig Petrjak helyére Bolla jött, erősítve a Vidi eredménytartási szándékát.
 
A 85. percben lement Nikolics, Ruben Pinto állt be, a másik oldalon Tokmac mehetett idő előtt zuhanyozni, Mak érkezett a helyére. Nagyon nyomott a hazai egylet, de helyzeteket nem tudott kialakítani Kovács D. kapujánál. A 90. percben már a védő Blazic is csatár volt, majd Bognár bemutatta az 5 perces hosszabbítást, amire sok oka nem volt a játékvezetőnek, de nyilván ő is élvezte az izgalmas derbit. Jött a védelmet tovább erősíteni fehérvári oldalon Rus Zivzivadze helyére. Az eredmény már nem változott, bár végül hat és fél percre sikeredett a ráadás.
 
A Vidi tehát valamit kozmetikázott a csúfos bajnoki szereplés okozta sebeken, de ezzel még nem nyerte meg a kupát, hiszen ezzel még csak a legjobb 8 közé jutott, ahol az a Budafok lesz az ellenfele, amely Pakson nyert némi meglepetésre. Egy biztos: amit ma mutatott a Vidi hozzáállásban, az rendben volt, ha minden találkozón ennyit kitenne a gyepre ebben a "műfajban", nem kellene távcső ahhoz, hogy az élen álló Ferencvárost láthassa a tabellán. A Fradinak pedig zsinórban immár negyedik éve sem jön össze a kupagyőzelem, s ebből kétszer éppen a fehérvári alakulat akadályozta meg ebben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >