Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A brit koronavírus-mutáns jelenlétét is kimutatták a szennyvízben
A brit koronavírus-mutáns jelenlétét is kimutatták a szennyvízben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. február 26.
A koronavírus brit mutánsának jelenlétét mutatták ki több nagyváros, többek között Székesfehérvár szennyvíz-mintájában. A Nemzeti Népegészségügyi Központ 7 heti jelentése arról ír, hogy a járvány harmadik hullámában az új vírusvariánsok okozzák az esetszám-növekedést.

 

 

Felszálló szakaszban van a járvány harmadik hulláma Magyarországon, ezt igazolják a járványügyi adatok – közölte tegnap dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos. Bejelentette, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központnál kifejlesztették azt a módszert, amellyel a szennyvízből nemcsak a vírus örökítőanyagát, hanem konkrétan a brit mutánst is ki tudják mutatni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb jelentése szerint a brit mutáns jelenlétét kimutatták Székesfehérvár szennyvizében, illetve a budapesti, debreceni, tatabányai és győri mintákban.  A vírus örökítőanyaga emelkedő tendenciát mutat Salgótarjánban és Szombathelyen, a többi helyen magas szinten stagnál. Február 23-áig országos szinten 400 embernél fedezték fel a brit, 9 embernél a cseh variánst. Azonban brazil és dél-afrikai brazíliai vírusformát továbbra sem mutattak ki Magyarországon. és dél-afrikai továbbra sem mutattak ki Magyarországon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >