Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow MSZP-SZDSZ összefogás az emberek ellen
MSZP-SZDSZ összefogás az emberek ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 08.

ImageA Fidesz elnöksége szerint Magyarország szempontjából káros folyamatok zajlanak az országban, "elég mindabból, ami eddig történt". Az ellenzéki párt vezetősége ezt az elmúlt hetek belpolitikai eseményei és a nyilvánosságra került gazdasági adatok alapján állapította meg.

 

"Zajlanak a zárt ajtók mögötti, az emberek háta mögötti titkos egyezkedések, mutyik a hatalomról, miniszteri székekről, mutyizás és paktumkötés egy olyan brutális megszorításokat tartalmazó programról, amely az emberek egy jelentős részét tarthatatlan és lehetetlen helyzetbe hozza" - hangsúlyozta Szijjártó Péter szóvivő a Fidesz-elnökség keddi ülését követően újságíróknak.

Bukott pártok és bukott emberek egyezkednek a hatalomról - fogalmazott -, ahelyett, hogy megnyitnák az utat az előtt, hogy az emberek mondják el, milyen jövőt és irányt szeretnének Magyarországnak. Ezek a hatalomról egyezkedő bukott pártok bukott emberei mind a mai napig nem képesek meghallani az emberek szavát, és nem képesek megérteni ennek megfelelően a Fidesz álláspontját - tette hozzá.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy ezt Bajnai Gordonnak az ellenzéki pártok elnökeihez írt mai levele is alátámasztja, amiben a miniszterelnök-jelölt úgymond "egyeztetést" kezdeményez a Fidesszel, az MDF-fel és a KDNP-vel, hogy ismertesse velük "válságkezelő programját". A fideszes politikus szerint Bajnai Gordon az MSZP programjának végrehajtására összefogott az MSZP-vel és az SZDSZ-szel az emberek ellenében.

Ebben a Fidesz nem hajlandó részt venni, hanem ellenkezőleg: az emberekkel fog össze - jegyezte meg. Mint hangsúlyozta, a magyar embereknek vissza kell kapniuk a jövőről szóló döntés jogát, itt az ideje, hogy elmondhassák, milyen irányt és milyen miniszterelnököt gondolnak Magyarországnak.

Szijjártó úgy vélte: Bajnai "brutális" programja valójában az MSZP programja, amit bizonyít az is, hogy először az Európai Unióval korábban megkötött hitelszerződés Magyar Közlönyben minap megjelent "kiegészítésében" szerepelnek a most Bajnainak tulajdonított programpontok.

"Ez tehát az MSZP programja, Gyurcsány Ferenc állapodott meg róla, a szocialista párt kongresszusa támogatta, Bajnai Gordon pedig végre fogja hajtani" - emelte ki. Szijjártó Péter ugyanakkor rámutatott, hogy a gazdasági válságot csak egy erős kormány tudja kezelni, Bajnai kormánya azonban nem ilyen, hanem "illegitim, gyenge, átmeneti" kormány lesz. Az az időveszteség, amit ezzel elszenved Magyarország, komoly károkat okoz az országnak és a családoknak - húzta alá Szijjártó Péter, hozzátéve: a helyzetnek egyetlen megoldása van, minél előbb új választásokra kell sort keríteni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >