Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Intézkedés a kegyeleti központban
Intézkedés a kegyeleti központban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 02.
Jelentősen megemelkedett Székesfehérváron is a járvány miatt elhunytak száma. Méltó elhelyezésük érdekében bővíteni kellett a Béla úti temető hűtőinek befogadóképességét – tájékoztatott közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A bejegyzésben olvasható, hogy a Városgondnokság szombaton, vasárnap és hétfőn délelőtt ügyeletet tart a kegyeleti tennivalók intézésére, míg a kórház pathológiai osztályán vasárnap és hétfőn délelőtt is fogadják a hozzátartozókat ügyintézésre. A városvezető kéri, hogy tartsuk be a szabályokat és oltassuk be magunkat!

 

 

„Tisztelt Fehérváriak!

A járványhelyzet elején megígértük Önöknek, hogy minden olyan kérdésről, adatról, döntésről tájékoztatást adunk, ami a járvánnyal összefügg és amiről az önkormányzatnak hivatalos információja van. Tesszük ezt azért, hogy Önöknek hiteles és valós képük legyen a járványhelyzet alakulásáról városunkban, még akkor is, ha az adott hír szomorú vagy arról beszélni bizony nehéz.

Sajnos az elhunytak számának növekedése indokolttá tette, hogy – természetesen az illetékes állami szervekkel, illetve a kórházzal történő egyeztetéseket követően – a temetőinket üzemeltető Városgondnokság szakembereinek javaslatai alapján, az elhunytak méltó elhelyezésével kapcsolatban is döntéseket hozzunk. Ennek megfelelően a Béla úti temetőben található hűtők befogadóképességét is, az eddig már meghozott intézkedéseken túl, 24 hellyel megnöveltük. Kiemelten fontos, hogy a járványhelyzet alatt is megőrizzük az elhunytak kegyeleti jogát.

A Városgondnokságtól arról is értesültünk, hogy vasárnap és hétfőn 9-12 óráig a kórház pathológiai osztálya segíti az ügyintézést. A Városgondnokság tájékoztatott arról is, hogy a kegyeleti szolgáltatások ügyintézésben is ügyeletet tartanak szombat, vasárnap, hétfő 9-12 óra között.

Munkájuk jellege okán ritkábban beszélünk róluk, de most ezúton is szeretném megköszönni a kegyeleti szolgáltatónál dolgozó emberek jelenlegi helyzetben tanúsított hihetetlen erőfeszítéseit és lelki erejét. Természetesen a köszönetnyilvánítást nem csak szavakban fogom feléjük megfogalmazni. Hála és köszönet Nekik!

Kérem, higgye el mindenki, hogy ez egy nagyon alattomos és veszélyes vírus! Tartsuk be a szabályokat és regisztráljunk az oltásra, akinek pedig megnyílik a lehetőség, oltassa be magát! Kérem, hogy nagyon vigyázzunk magunkra és egymásra!”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >