Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Április 26-28. között lesz idén az óvodai beiratkozás
Április 26-28. között lesz idén az óvodai beiratkozás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 08.
Április 26-a és 28-a között lesz az óvodai beiratkozás a következő nevelési évre Székesfehérváron, az önkormányzat által fenntartott intézményekben. Azokat a kisgyermekeket kötelező beíratni, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket. A beiratkozás alapvetően online lesz, személyes intézéshez időpontot csak az kérjen, aki online nem tudja megoldani. A felvételnél elsősorban a lakóhelyet, illetve a szülő munkahelyét veszik figyelembe.

 

 

Székesfehérváron a következő nevelési évre 2021. április 26-a és 28-a (hétfő-szerda) között, naponta 8-tól 18 óráig lehet beíratni a kisgyermekeket az önkormányzat által fenntartott óvodákba. 2021. szeptember 1-jétől minden olyan kisgyermeknek, aki 2021. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, legalább napi négy órában kötelező óvodába járnia. A beiratkozáskor elsősorban oda kell felvenni a gyermeket, amelynek a körzetében lakik, vagy ahol a szülő dolgozik.

Kérik a szülőket, hogy azon kisgyermekek esetében is jelezzék felvételi igényüket az intézményeknél, akik 2021. szeptember 1. és 2022. február 28. napja között töltik be a harmadik életévüket.

A járványhelyzet miatt a beiratkozás elsősorban online zajlik. Elektronikus úton történő beiratkozás esetén az óvoda email címére szükséges a szülőnek jeleznie gyermeke beíratási szándékát. Kérik a szülőket, hogy legyenek szívesek figyelembe venni a fent megjelölt időtartamot! Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok bemutatása az első óvodai nevelési napon történik.

Személyesen történő beiratkozásra kizárólag az óvodával történt telefonos egyeztetést követően, előzetesen egyeztetett időpontban kerülhet sor. (Az óvoda beosztást készít a beiratkozások időpontjára a járványügyi szabályok figyelembevételével.) A járványügyi helyzetre tekintettel kérik a szülőket, hogy személyes beiratkozásra csak különlegesen indokolt esetben kerüljön sor.

A felvételről az óvoda igazgatója dönt, melyről írásban értesíti a szülőt legkésőbb az óvodai beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő 30. napig.

Új közterületek kialakítása, elnevezése, a lakosság számának változása miatt, valamint a területi elhelyezkedésre tekintettel indokolttá vált a Rákóczi Utcai Óvoda, a Napsugár Óvoda, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda, a Maroshegyi Óvoda és a Hosszúsétatéri Óvoda székhelyintézmények, a Gyöngyvirág Óvoda - Székesfehérvár, valamint a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája és a Felsővárosi Óvoda Szárazréti Tagóvodája körzeteinek módosítása.

Minden részletes információ letölthető a városi honlapról, az alábbiak szerint:

- Hirdetmény:
https://www.szekesfehervar.hu/_upload/editor/2021/gergo/
marcius/vodai_beirakozas_hirdetmeny.doc
 

- Elérhetőségek:
https://www.szekesfehervar.hu/_upload/editor/2021/gergo/
marcius/elerhet__segek.docx
 

- Körzetek:
https://www.szekesfehervar.hu/_upload/editor/2021/gergo/
marcius/hatarozat_2___melleklete_ovodai_beiratkozas_korzetek.doc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >