Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Járd be a Guggenheim Múzeumot otthonról
Járd be a Guggenheim Múzeumot otthonról Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 08.
Csütörtökön New Yorkba utazhatnak az érdeklődők – természetesen csak virtuálisan –, ahol Pusztai Tünde művészettörténész tárlatvezetésén keresztük ismerhetik meg a híres Guggenheim Múzeumot. Az este 10 órakor kezdődő ingyenes, online tárlatvezetés betekintést enged az intézmény páratlan művészeti anyagába. Az idegenvezetőhöz ezúttal Nagy Réka klinikai szakpszichológus is csatlakozik mint beszélgetőpartner.

 

 

New York varázslatos városába, a világhírű Guggenheim Múzeum falai közé kalauzolja az érdeklődőket Orvos-Tóth Noémi sorozatának legújabb része. A „nagy alma” egyik legkülönlegesebb múzeumában Pusztai Tünde művészettörténész lesz az idegenvezető.

„Olykor egy múzeum épületének tervezője éppúgy korszakalkotó művész, mint a tárlaton bemutatott műalkotások készítői. Így van ez a Guggenheim esetében is, melyet Frank Lloyd Wright, az amerikai építészet egyik kimagasló, úttörő személyisége tervezett. A külső összhangban áll a belsővel, hiszen a gyűjtemény nagyrészt absztrakt alkotásokat vonultat fel.” – Pusztai Tünde magyar nyelvű, ingyenes, online tárlatvezetésének keretében a nézők újra külföldi kalandokat élhetnek át mindamellett, hogy felidézhetik a múzeumlátogatás örömteli élményét, új ismereteket szerezhetnek, érdekességeket hallhatnak.

Múzeumlátogatás során Pusztai Tündéhez beszélgetőpartner is csatlakozik, aki ezúttal Nagy Réka klinikai szakpszichológus lesz.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >