Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Még mindig magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 08.
Országosan enyhén csökkent a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 13. hét adatai alapján, tájékoztat a Népegészségügyi Központ, és a fertőzöttek magas száma miatt a járványügyi előírások betartására figyelmeztet. Székesfehérváron továbbra is az átlagosnál magasabb szintet mértek, stagnáló tendencia mellett.

 

 

„A 13. héten az elmúlt hetek magas szinten stagnáló eredményei után a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja országosan enyhén csökkent. Az egyes minták eredményei stagnálnak vagy enyhén csökkennek.” – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ a mérések számairól, továbbá hogy a szennyvízben a brit vírusvariáns dominál. 

Székesfehérváron továbbra is az átlagosnál magasabb, emelkedett szintet és stagnáló tendenciát mutatnak az adatok, Győr, Békéscsaba, Kaposvár és Zalaegerszeg városokéhoz hasonlóan, míg például Szombathelyen, Pécsett és Veszprémben mérsékelt a koncentráció.

Az enyhe csökkenést mutató tendencia ellenére a fertőzöttek száma továbbra is magas, ezért a járványügyi szabályok betartására figyelmeztet az NNK. A maszkviselés, az előírt távolság és a kézmosás fontossága mellett felhívják a figyelmet, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát, és kérik, aki teheti, éljen a védőoltás lehetőségével.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >