Kezdőlap
Törőcsik Franciska és Prieger Zsolt Pilinszky-műsora a költészet napján Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 08.
A száz évvel ezelőtt született Pilinszky Jánosra emlékezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál költészet napi programja. Törőcsik Franciska színésznő és Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontemberének a költő műveiből összeállított, több művészeti ágat összefonó műsorát nézhetjük meg vasárnap este 20 órától.

 

 

Száz éve született a Székesfehérvárhoz több szállal is kötődő Pilinszky János költő. A huszadik század egyik legnagyobb hatású magyar művészének a verseiből Prieger Zsolt zenész és Törőcsik Franciska színművész készített műsort, amit a következő gondolatokkal ajánl az Anima Sound System frontembere: „Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.”

A felvételek különleges térben, a Kiscelli Múzeum ódon, tekintélyt parancsoló templomterében készültek. A különböző művészeti ágakat összefonó műsor szokatlan műfaji keresztezéseket ígér a használt vizuálokkal, vetítésekkel, a főszerepet játszó elektronikával és a könnyűzenei futamokkal.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programelemeként bemutatott előadást április 11-én, vasárnap 20 órától egy napon keresztül a https://budapestitavaszifesztival.hu/esemeny/pilinszky-100/ oldalon nézhetjük meg.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >