Kezdőlap
Előkészítős sikerek Szlovéniában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 09.

ImageMárcius utolsó hétvégéjén a szlovéniai Bled városában vett részt egy igen erős mezőnyt felvonultató nemzetközi tornán az Alba Volán előkészítő csapata, és - legjobb magyar csapatként - a negyedik helyen végzett. Az utolsó pénteken reggel a szlovéniai Bledbe utazott az Alba Volán előkészítő (U12) csapata, ahol egy 12 csapatos rangos tornán vett részt. A tapasztalatokról Orgovány István edző mesélt honlapunknak.

"Pénteken a megérkezés után két órával, 14:10-től játszottuk első meccsünket a csoportban, ahol az osztrák válogatottal szemben kellett helytállnunk és végül 2-1-re kaptunk ki. Szombat reggel 8:10-kor a másik csoportellenfelünkkel, az olasz HC Gardenával játszottunk, akiket nagyon jó játékkal 4-1-re legyőztünk. A nehéz csoportból körbeverés okán csoportelsőként jutottunk tovább.

A negyeddöntőben a Ljubljanával kerültünk szembe, akiket magabiztosan 8-0-ra vertünk. A legjobb négy között a Mladost Zágrábbal játszottunk a döntőbe kerülésért még szombaton délután. A meccsen végig azonos erők küzdelme folyt, sok helyzettel mind a két kapu előtt- Sajnos a horvátok a meccs vége előtt 22 másodperccel lőttek egy szerencsés, megpattanós gólt, így ők jutottak a döntőbe, mi pedig vasárnap reggel játszhattunk újra az osztrák válogatott ellen a bronzért. A vasárnap reggel 7 órai mérkőzésen 2-2-ig nagyon szépen tartottuk magunkat, de a 4 sorral játszó osztrákok ellen végül elfáradtunk, és 6-2-re kaptunk ki. Így a 4 helyen végeztünk, aminek nagyon örültünk, mert a tornán játszott még két magyar csapat is, az UTE és a Dunaferr, de a tornán legjobb magyar csapatként az Alba Volán végzett. Nagy örömünkre a németországi tornánk után, ahol a fiatalabb Szügyi Máté, itt is a végig jó teljesítményt nyújtó Alba Volános kapus, Bors Gergő lett torna legjobb hálóőre."

Az Alba Volán eredményei a tornáról:

Osztrák válogatott - Alba Volán 2:1
Gardena (ITA) - Alba Volán 1:4
Ljubljana (SLO) - Alba Volán 0:8
Mladost Zágráb (CRO) - Alba Volán 1:0
Osztrák válogatott - Alba Volán 6:2

Az Alba Volán névsora:


Kovács Áron, Lencsés Ákos, Szabolcs Áron, Antal Arnold, Vizi Dániel, Járossy Ádám, Takács Bence, Baranyai Balázs, Szalai Csongor, Mányok Ádám, Fürst Tamás, Szita Donát, Szabó Márk, Jancsó Dávid. Orgovány István és Fekti Bálint (edzők)
Kapusok: Bors Gergő, Hajdu Bence

A torna végső sorrendje:

1. Szlovén válogatott
2. Mladost Zágráb (CRO)
3. Osztrák válogatott
4. Alba Volán
5. UTE
6. Bled (SLO)
7. DUNAFERR
8. Ljubljana (SLO)
9. HC Gardena
10. TAS (SRB)
11. Milano (ITA)
12. BEOSTAR (SRB)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >