Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szemetet gyűjtött a magyaralmási alpolgármester
Szemetet gyűjtött a magyaralmási alpolgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

Image„Egy ország civilizáltságát mutatja, hogy mennyire szemetes a környezete. Miért nem foglalkoznak a tisztasággal az emberek?” – háborgott Sáfrán István, a magyaralmási alpolgármester, miközben az egyik illegális szemétlerakó körül serénykedett. Megunta ugyanis a szörnyűséges látványt, ami magyaralmási portája mellett csúfította az erdős területet. Ezért hát fogott egy villát és jópár zsákot, hogy összegyűjtse az eldobált műanyag- és üvegtárgyakat.

 

Sáfrán István szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy hazánkban nincsen még kialakult hagyománya a környezettudatos szemléletmódra való nevelésnek.

 

Image
.

A fiatalok ezért minden lelkiismeret-furdalás nélkül kidobálják a gyorséttermekből származó papírzacskókat és műanyag üdítős-üvegeket éjjelente az autókból – amiket az alpolgármester „diszkós járatoknak” nevez.

Gyűlik is a sok szemét szerte hazánkban, amiket vagy az illetékes „hatóság” szedet össze a „szakemberekkel”, vagy az olyan „önkéntes szépérzékűek” helyeznek át a „megfelelő rendeltetési helyre”, amilyen Sáfrán István is…

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >