Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szombattól visszaáll az első ajtós felszállás a Volánbusz járatain
Szombattól visszaáll az első ajtós felszállás a Volánbusz járatain Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. április 30.
Szombattól visszaáll az első ajtós felszállás a Volánbusz járatain, és újra lehet jegyeket vásárolni az autóbusz-vezetőktől. Bizonyos védelmi szabályok azonban egyelőre maradnak: az első üléssorokat továbbra is kordonnal zárják le, azokat nem használhatják az utasok, és változatlanul kötelező a maszk viselése a buszokon és az utasforgalmi létesítményekben.

 

 

Az első ajtós felszállás május 1-jei, szombati újraindulásával egyidőben megszűnik az ellenőröknél történő pótdíjmentes jegyváltás lehetősége, tehát az utazás csak érvényes menetjeggyel vagy bérlettel kezdhető meg. A május 3-án kezdődő érettségi időszakra, valamint a várhatóan május 10-től kezdődő újabb iskolanyitásra tekintettel a Volánbusz arra kéri az utasokat, hogy időben vegyék meg a jegyeket és a bérleteket. Lehetőleg elektronikus úton vásároljanak, csökkentve a személyes érintkezéseket.

A MÁV–Volán-csoport összehangolt, egységes működésének köszönhetően egyre több lehetőség van a vásárlásra. Vehetünk jegyet és bérletet a Volánbusz pénztáraiban, jegykiadó automatáiban, a partnereknél, valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban, egyes települések helyi díjtermékei pedig a MÁV mobilalkalmazásban és a vasútállomások jegypénztáraiban is elérhetők. Újdonság, hogy a MÁV-START pénztáraiban ezentúl bármely hónapban megválthatók lesznek a havi bérletek – így már a május havi, legfeljebb 60 km-re érvényes helyközi autóbuszbérlet is –, valamint április 29-től már az övezetes jegyek is elérhetők 60 km-ig, országszerte közel 300 helyszínen.

Közben a Volánbusz továbbra is fokozottan takarítja a járműveit az utasok és a munkatársak védelme érdekében. A védekezés kezdete óta több mint 237 ezer liter felületfertőtlenítő szert használtak fel a tisztítási feladatokra – olvasható a társaság honlapján.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >