Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megszorító csomag - nem kezeli a válságot, hanem mélyíti!
Megszorító csomag - nem kezeli a válságot, hanem mélyíti! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageSzilády Dezső szerint a megszorító csomag nem kezeli majd a válságot, hanem pont, hogy elmélyíti azt. Hogy miért? Mert a legszegényebbeket sújtja. És ha ezek az emberek nem lesznek „fogyasztói” a társadalomnak, hanem megszűnt munkahelyük miatt, segélyekből élve vegetálnak, akkor hanyatlani fog hazánk gazdasága is. Így a válság kezelésére (elméletileg!) „kitalált megoldás” egyre rosszabb helyzetbe fogja hozni az országot.

 

Szilády Dezső sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nyugati országok felelős vezetőit kellene példaként venni, akik tudják és érzik, hogy hogyan kell kezelni a válságot. Hogy az embereket nem megnyomorítani kell, hanem segíteni abban, hogy megőrizhessék munkahelyüket, megtarthassák állásukat. A gazdasági szereplőket pedig gazdasági szinten kell támogatni, hogy tovább tudjanak lépni.

 

Image
.

„Mi nem ezt látjuk a tervezett intézkedésekben.” – mondta Szilády Dezső – „És nem is azt látjuk, hogy erre felhatalmazást kapott volna a jelenkori hatalom. Ezért mindenképpen csak egy olyan kormány képes az ország vezetésére és a gazdasági problémák megoldására, amelyet ennek az országnak a választópolgárainak többsége támogat munkájában. Ezért úgy gondolom, hogy meg kell mérettetnie magának a politikát és el kell fogadnia a polgárok döntését. Hogy a klasszikus idézzük: „Nem kell félni, nem fog fájni.”

„De már nem ez a szöveg, hanem az, hogy „Fájni fog!” „ –tette hozzá L. Simon László, aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón…

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >