Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Magyar Mentésügyért Emlékéremmel köszönték meg a támogatást Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. június 04.
Elismerésben részesült Székesfehérvár Önkormányzata a mentőszolgálat munkájának támogatásáért. A Magyar Mentésügyért Emlékéremhez tartozó oklevelet Dr. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója és Reszegi Imre vezető mentőtiszt adta át a Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester számára, az elismerés plakettjét a későbbiekben, egy országos rendezvény keretében kapja meg a város.

 

 

A Magyar Mentésügyért Emlékérem országos kitüntető címet olyan személyek, szervezetek kaphatják, akik vagy amelyek hosszú idő óta sokat tettek a mentősök munkájának támogatásáért.

Dr. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója elmondta: Székesfehérvár Önkormányzata, illetve polgármestere évek óta, folyamatosan segíti a Fejér megyei, a székesfehérvári mentőállomás munkáját. Sokat jelent számukra az erkölcsi megbecsülés, a köszönetnyilvánítás, emellett pedig az anyagi, tárgyi támogatás is, különös tekintettel a járvánnyal terhelt, elmúlt hónapokra. Az Önkormányzat többek között hozzájárult az informatikai fejlesztésekhez, támogatta egy professzionális mentőorvosi kocsi beszerzését, valamint a mentőállomás melletti, speciális konténeregység létrehozását, ahol a koronavírusos és fertőzésgyanús betegeket szállító mentőautókat fertőtlenítik és töltik fel védőfelszereléssel. Emellett volt számos, kisebb léptékű, de lelkiségében, elismertségében ugyanennyire fontos támogatás is.

Nem az történt, hogy a járvány kitörésekor elkezdődött a támogatás, a segítségnyújtás! Mi ténylegesen hosszú évek óta tapasztaljuk az Önkormányzat és a város polgármesterének aktív szerepvállalását az életünkben, a munkánkban.” – fogalmazott Dr. Vörös Péter a Városháza kistanácstermében, ahol Reszegi Imre vezető mentőtiszttel közösen nyújtotta át az Emlékéremhez tartozó oklevelet Székesfehérvár polgármesterének. Magát az emlékérmet később, egy a Mentők Napja tiszteletére rendezett országos ünnepségen kapja meg az Önkormányzat, amennyiben a járványügyi szabályok már engedik az esemény megtartását.

„Nagyon megható, egyúttal megtisztelő is az elismerés! Az a dolgok rendje, hogy elsősorban mi mondjuk köszönetet a Mentőszolgálatnál dolgozóknak, hiszen rendkívül nehéz hivatást vállalnak a mindennapokban. Ez különösen megterhelő volt az elmúlt hónapokban, amikor a hagyományos mentőszolgálati munka kiegészült egy önmagában is óriási nyomást jelentő világjárvány helyi kezelésével. Ebben mi az tettük, ami a kötelességünk: megpróbáltunk minden segítséget megadni olyan kérdések rendezésében, melyet szakmailag a mentősök javasoltak számunkra.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Hozzátette, nem csak az elmúlt évre, de a korábbi időszakokra is igaz, hogy nagyon korrekt, együttműködő kapcsolat van az Önkormányzat és a Mentőszolgálat között, ami nagyon fontos a fehérváriaknak és a városon kívül élőknek egyaránt. „Nekünk az a dolgunk, ha a mentősöktől jön egy szakmailag megalapozott kérés, akkor igyekezzünk azt anyagi eszközökkel, illetve morálisan is támogatni.”

Az eseményen Dr. Vörös Péter beszámolt azokról a tapasztalatokról is, amelyek szerint az oltások számának emelkedésével drasztikusan visszaesett a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma. Elmondta, hogy jelenleg az első és a második hullám közötti időszak szintjén vannak a COVID-dal kapcsolatos feladatellátások, ugyanakkor az egyéb mentésügyi tevékenységek száma korábban soha nem tapasztalt szintet ért el mostanra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >