Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Fidesz álláspontja a médiatörvényről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 18.

Image"A Fidesz a tárgyalások megkezdése óta elkötelezett volt annak érdekében, hogy mihamarabb új médiaszabályozás jöjjön létre Magyarországon. A néha indokolatlanul elhúzódó, másfél éves tárgyalások eredményeképpen létrejött törvénytervezet, miközben számos területen komoly előrelépést jelentene, sok tekintetben azonban olyan kompromisszumokat tartalmaz, amely nem lenne képes biztosítani azt az áttörést, amire a mostani médiaszabályozási káoszban szükség lenne." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében

 

"Egy majdani új médiatörvényben határozottabban kell ugyanis megjelennie a kiskorúak és a fiatalkorúak védelmének, a közszolgálati rendszer erősítésének, az átlátható finanszírozásnak, a monopóliumok helyett valódi verseny kialakulása iránti igénynek.

Ezen területek nem megfelelő mélységű szabályozása miatt a Fidesz nem támogatja a törvényjavaslat benyújtását. Ellehetetlenítette a médiaszabályozásról szóló tárgyalások eredményes lezárását az SZDSZ, valamint az MDF váratlan kihátrálása is. Az SZDSZ ráadásul váratlanul az országos nagypolitika színterére is emelte a témát, pártpolitikát csinálva ebből a tárgyalások során addig szakpolitikai ügyként kezelt kérdésből.

Ezzel az SZDSZ nem csupán az új médiaszabályozás sikerességét lehetetlenítette el, hanem veszélyezteti a digitális átállás sikerességét is."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >