Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újra diák- és honvédelmi napot szerveztek a Vasváriban
Újra diák- és honvédelmi napot szerveztek a Vasváriban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. június 11.
Diák-, honvédelmi és sportnapra várták csütörtökön a Vasvári Pál Általános Iskola tanulóit. A hagyományos tanév végi eseményt két éve nem tudták megrendezni, most pedig végre közös udvari programokat szervezhettek a kisdiákoknak.

 

 


„Nagy örömünkre szolgál, hogy végre nyithattunk és az udvaron biztonságos körülmények között végre megrendezhettük a diák- és honvédelmi napot, ami egy kicsit „pót-gyermeknap” is.”, mondta Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója. A délelőtt folyamán volt tűzoltó-, rendőrségi- és katonai eszközök bemutatója, de idén első ízben szerepelt a programban lézeres lövészet és légpuska lövészet is. Az I. András lovagrend, a Fehérvári Huszárok, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Magyar Honvédség is színesítette a programokat.

Viza Attila, Székesfehérvár Önkormányzatának tanácsnoka, önkormányzati képviselő is ott volt a csütörtöki rendezvényen, ahol arra biztatta a gyerekeket, hogy ismerkedjenek szabadon a honvédség, a rendőrök és a tűzoltók technikai felszereléseivel és a hagyományőrzőkkel, majd köszönetet mondott a programban közreműködő szervezeteknek.

Az aszfaltrajz verseny nem csupán a rajzolásról szólt, ugyanis olyan alkotások születtek, amelyekkel különleges szelfiket készítettek a vasváris fiatalok az iskola udvari sportpályáján. Az Exathlon mintájára felépített akadálypályán ügyességüket mérhették össze a gyerekek, és az Árpád szakközépiskolásoknak köszönhetően szebbnél szebb csillámtetkók készültek a nap során.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >