Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Életeken át
Életeken át Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. június 17.
Tavasszal jelent meg Horváth Irmának a természet ihlette verseit és prózáit magába foglaló könyve, az Életeken át. A kötetbe legközelebb szombaton nézhetünk bele Csákberényben, majd június 29-én Székesfehérváron is szerveznek bemutatót a Levéltárban. A szerzővel és az akvarell illusztrációk készítőjével, Herczegh Katalinnal Bokros Judit beszélget.

 

 

Horváth Irma nevét a zenés-verses családi foglalkozásokról ismerheti a fehérvári közösség, illetve társszerzője volt a Tükörvény című könyvnek. Tavasszal jelent meg az Életeken át című kötet a szerző verseivel, prózáival, amiket nagyrészt a Vértes ihletett: „Meghajoltam a természet előtt, amikor egy ág akadt utamba. Bár elsőre csak a fejemet féltettem, hogy a kapaszkodó ág ne karistolja meg arcomat. Gondolatom féltett a sebektől. Így mentem, míg újra szabad nem lett előttem az út. Kiegyenesedvén megláttam a napsütötte hegytetőt, a fehér sziklás hegyoldalt, néhol egy-egy fácskát, és megdobbant a szívem. Itthon vagyok – gondoltam magamban, és belülről valami mosolygós áramlott bennem, utat törve a boldogságnak.”

A közeljövőben két kötetbemutatón is ’belenézhetünk’ a könyvbe: az alkotóval és az akvarell illusztrációk festőjével, Herczegh Katalinnal Bokros Judit újságíró beszélget – először Csákberényben, a művelődési ház melletti szabad téren június 19-én, szombaton 17 órától. Június 29-én, kedden pedig Székesfehérváron a Városi Levéltár és Kutatóintézet ad otthont a rendezvénynek 17 órától.

Kérik, hogy a fehérvári programra a részvételi szándékot a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen jelezzék az érdeklődők. A bemutatókról további információ a https://www.facebook.com/irma.horvath.9 oldalon olvasható.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >