Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Hiányzók a szlovákoknál
Hiányzók a szlovákoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 19.

ImageMiután Jan Filc szövetségi kapitány kijelölte a Svájcban számításba vett játékosokat, elmondhatjuk: északi szomszédunk Richard Zednik hiánya ellenére is bombaerős. - Ellenfelünkről már az is sokat mondó, hogy a keretből nem kevesebben, mint tizenegyen játszottak az NHL-ben… Annyi bizonyos, hogy Zednik (Florida Panthers) magánéletbeli problémák miatt nem lesz ott a vb-n, mellette sérülés miatt Marian Gaborik (Minnesota Wild) hagyhatja még ki az A csoportos világbajnokságot, bár az ő szereplésére még van némi esély.

 

A szlovák hoki erejét jelzi, hogy jelenleg a nyolcadik helyen tanyáznak a világranglistán, az A csoportnak 1995 óta a tagjai. 2000-ben ezüstöt, 2002-ben aranyat, 2003-ban bronzérmet nyertek, ám utána fokozatos a „visszaesésük”. 2004-ben még ugyan bejutottak az elődöntőbe, ám azóta ettől messze kerültek, tavaly például a 13. helyen zárták a vb-t.

Ezek után íme, Szlovákia világbajnoki kerete:

Kapusok:

Jan Lasak (Pardubice), Imrich Petrik (Banska Bystrica), Rastislav Stana (Szeveresztal Cserepovec)


Védők:

Ivan Baranka (Szpartak Moszkva), Jaroslab Obsut (Lulea HF), Tomas Starosta (Nyeftehimik Nyizsnyekamszk), Ivan Svarny (HC Litvinov), Rene Vydareny (HC Ceske Budejovice), Peter Smrek (HC Lassersberger Plzen), Kristian Kudroc (Södertelje), Dominik Granak (Farjestadt)


Csatárok:

Milan Bartovic (HC Bili Tigri Liberec), Marcel Hossa (Dinamo Riga), Michal Macho (MHC Martin), Ladislav Nagy (Szeversztal Cserepovec), Rastislav Pavlikovsky (Szibir Novoszibirszk), Branko Radivojevic (Szpartak Moszkva), Stefan Ruzicka (Szpartak Moszkva), Juraj Stefanka (HC Vitkovice Steel), Tomas Tatar (HKM Zvolen), Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava), Lubomir Bartecko (Lulea HF), Tomas Surovy (Linköpings), Juraj Mikus (HK 36 Skalica)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >